Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως

MarketWatch: Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Η αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ αναμένεται να είναι σταδιακή
Σε συμφωνία για αύξηση της παραγωγής προχώρησαν οι χώρες του ΟΠΕΚ κατά τη σημερινή (22/6) συνεδρίαση στη Βιέννη, σύμφωνα με το MarketWatch, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση επί του ζητήματος.
Σύμφωνα με τις αναφορές, τα μέλη του Οργανισμού συμφώνησαν την αύξηση της παραγωγής τους κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με την πραγματική αύξηση ωστόσο να είναι μικρότερη.
Ειδικότερα, η αρχική αύξηση της παραγωγής θα ανέρχεται στα 600 χιλ. βαρέλια ημερησίως, δεδομένου ότι, παρά το γεγονός πως οι χώρες θα μοιραστούν το μερίδιο της αύξησης, δεν μπορούν όλες οι χώρες του ΟΠΕΚ να αυξήσουν την παραγωγή τους κατά την παρούσα χρονική στιγμή.
Οι επενδυτές αναμένουν τις επίσημες δηλώσεις από την πλευρά του ΟΠΕΚ, καθώς και την επερχόμενη συνάντηση του Οργανισμού με τη Ρωσία, η οποία επίσης υποστήριζε την αύξηση της παραγωγής.
Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν «ράλι» μετά τη σχετική είδηση, με το Brent να ενισχύεται κατά +2,63% στα 74,97 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2,36% στα 67,09 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης