Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Σε συμφωνία η Ευρωζώνη για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση

tags :
Guardian: Σε συμφωνία η Ευρωζώνη για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση
Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα για την Ελλάδα, καθώς θα διατηρηθεί η αυστηρή επίβλεψη αναφέρει ο Guardian
Στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν σήμερα τα ξημερώματα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν σε έναν εκπληκτικά σκληρό συμβιβασμό ύστερα από ώρες συνομιλιών ενώ επικαλείται τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Mario Centeno ότι «το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».
Αφού γίνεται αναφορά στη συμφωνία στην οποία κατέληξε το Eurogroup, ο Guardian επισημαίνει ότι στα οκτώ αυτά χρόνια της κρίσης, η Ελλάδα έχει πάρει δάνεια ύψους 275 δις ευρώ.
Ωστόσο, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι παρά την θετική αυτή συμφωνία, τα πράγματα δεν θα είναι ρόδινα για την Ελλάδα, καθώς η οικονομία της θα παραμείνει υπό αυστηρή επίβλεψη.
«Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο.
Η συζήτηση μεταξύ των υπουργών κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Λουξεμβούργο επικεντρώθηκε στο κατά πόσο πρέπει να διευκολυνθεί η αποπληρωμή των οφειλών του χρέους με την παράταση των προθεσμιών λήξης πληρωμής τους.
Η απόφαση χαρακτηρίζεται από κάποιους ως το οριστικό τέλος της περιόδου κατά την οποία η Ελλάδα ήταν στο χείλος εξόδου από το ευρώ, κάτι που θα οδηγούσε στην αποσταθεροποίηση του ενιαίου νομίσματος» υποστηρίζει ο Guardian.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης