Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η May υπόσχεται επιπλέον χρηματοδότηση 20 δισ λιρών στο Βρετανικό ΕΣΥ μετά το Brexit εν μέσω αντιδράσεων

Reuters: Η May υπόσχεται επιπλέον χρηματοδότηση 20 δισ λιρών στο Βρετανικό ΕΣΥ μετά το Brexit εν μέσω αντιδράσεων
H χρηματοδότηση θα προκύψει από χρήματα που δεν δαπανώνται πλέον για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πιθανές αυξήσεις φόρων
Αύξηση της χρηματοδότησης για το Εθνικό σύστημα υγείας (NHS) με επιπλέον 20 δισεκατομμύρια λίρες (26,57 δισεκατομμύρια δολάρια) μετά την Brexit, ανακοίνωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May.
Όπως τόνισε η χρηματοδότηση θα γίνει από χρήματα που δεν δαπανώνται πλέον για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πιθανές αυξήσεις φόρων.
Τα βρετανικά μέσα πάντως σχολιάζουν το γεγονός ότι η αύξηση στις παροχές για το NHS, ένα τακτικό ζήτημα στις εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως έχει έρθει αυτή η ώρα για την May.
Οι παροχές όμως δεν προκάλεσαν μόνο τον σκεπτικισμό αρκετών αλλά και τα αρνητικά τους σχόλια σχετικά με την προχειρότητα με την οποία ελήφθη η απόφαση χωρίς ιδιάιτερη προετοιμασία.
Η May πάντως τόνισε πως «εφόσον εγκαταλείπουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα σταματήσουμε να πληρώνουμε σημαντικές ετήσιες συνδρομές στις Βρυξέλλες, θα έχουμε περισσότερα χρήματα για να περάσουμε σε προτεραιότητες όπως το NHS» σε ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Facebook.
«Αλλά για να δοθεί στο NHS τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για το μέλλον, αυτό το μέρισμα Brexit δεν θα είναι αρκετό. Ως χώρα, πρέπει να συμβάλουμε λίγο περισσότερο με δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο» υπογράμμισε σε μια προσπάθεια να κάνει πιο ελκυστικό το Brexit στους βρετανούς.
Η ιδέα του "μερίσματος Brexit" όπως αποκαλείται αμφισβητήθηκε και από το ανεξάρτητο ινστιτούτο για τις φορολογικές μελέτες το οποίο αναφέρει ότι «η κυβερνητική ανάλυση δείχνει ότι τα δημόσια οικονομικά θα αποδυναμωθούν κατά 15 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως μετά το Brexit οι επιπτώσεις του οποίου θα κοστίσουν στη Βρετανία περισσότερα από όσα θα εξοικονομήσει από την οποιαδήποτε αποταμίευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης