Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας μετά τη συνάντηση Trump και Kim Jong Un - Στο +0,42% και τις 22.899 μονάδες ο Nikkei

tags :
Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας μετά τη συνάντηση Trump και Kim Jong Un - Στο +0,42% και τις 22.899 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,39% στις 31.185 μονάδες
Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη σημερινή (12/6) συνεδρίαση οι περισσότερες αγορές στην Ασία, μετά την ιστορική συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, και του βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, η έκβαση της οποίας ήταν ιδιαίτερα θετική.
Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Trump δήλωσε ότι έχει σφυρηλατήσεις μία «καλή σχέση» με τον Kim Jong Un, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να δεσμεύεται να συνεργαστεί με τον αμερικανό πρόεδρο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν προκλήσεις στην πορεία».
«Ξεπεράσαμε κάθε είδους σκεπτικισμό και εικασίες σχετικά με αυτή τη σύνοδο κορυφής και πιστεύω ότι αυτό είναι καλό για την ειρήνη», τόνισε ο Kim Jong Un, προσθέτοντας παράλληλα ότι «αυτό είναι ένα καλό προοίμιο για την ειρήνη».
Η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών ξεκίνησε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ εν συνεχεία οι δύο πλευρές υπέγραψαν κοινή δήλωση, μετά τις συζητήσεις του που αφρούσαν τη διακοπή των εχθροπραξιών στην κορεατική χερσόνησο.
Οι παραπάνω εξελίξεις ενίσχυσαν το αμερικανικό δολάριο έναντι του γεν Ιαπωνίας, γεγονός που έδωσε ώθηση στον δείκτη Nikkei, ο οποίος έκλεισε στο +0,42% και τις 22.899 μονάδες, ενώ κέρδη σημείωσε και δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +0,15% και τις 6.054,40 μονάδες.
Παρά τη θετική έκβαση της συνάντησης, ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξεως του -0,05% στις 2.468,83 μονάδες, δεχόμενος πιέσεις από την πτώση της τάξεως του -1% που σημειώθηκε στη μετοχή της Samsung.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,91% στις 3.080,55 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +1,38% και τις 10.315,28 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,39% στις 31.185 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν συνεχίζει να καταγράφει οριακές απώλειες, κλείνοντας στο -0,04% και τις 11.144,79 μονάδες.
Μεικτά πρόσημα εμφανίζει σήμερα Τρίτη το πετρέλαιο, καθώς οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Donald Trump, ότι στη σύνοδο κορυφής με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, σημειώθηκε «μεγάλη πρόοδος» έχει ενισχύσει τις ελπίδες της αγοράς ότι θα επιτευχθεί σταδιακά η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Ωστόσο, η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ, καθώς και το ενδεχόμενο ανόδου της παραγωγής από τις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, διατηρεί υπό πιέσεις τον μαύρο χρυσό, περιορίζοντας τις τιμές του αρκετά χαμηλότερα από τη ζώνη των 80 δολ. ανά βαρέλι.
Συγκεκριμένα, το Brent υποχωρεί κατά -0,05% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 76,42 δολ. ανά βαρέλι, ενώ αντίθετα το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,14% στα 66,19 δολ. ανά βαρέλι.
Πλέον, οι επενδυτές αναμένουν τη συνάντηση μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ στις 22 Ιουνίου 2018, όπου και θα γίνει γνωστή η πορεία των περικοπών μετά από την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης