Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της συνόδου κορυφής των G7 - Στο +0,49% και τις 22.806 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της συνόδου κορυφής των G7 - Στο +0,49% και τις 22.806 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,48% στις 3.052,36 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (11/6) οι αγορές στην Ασία, καθώς οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων τους παρέμειναν αυξημένες, στον απόηχο της συνόδου κορυφής των G7 κατά τις προηγούμενες ημέρες.
Σε μία κίνηση που προκάλεσε ανησυχίες απέναντι στο μέλλον της ομάδας των G7, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump απέσυρε τη στήριξή του στην κοινή δήλωση της ομάδας, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Καναδά, Justin Trudeau, ότι ήταν «ανέντιμος και αδύναμος».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Trudeau δήλωσε ότι ο Καναδάς θα λάβει αντίμετρα απέναντι στις ΗΠΑ κατά τον επόμενο μήνα, μετά την απόφαση του Trump να θέσεις σε ισχύ τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά +0,49% στις 22.806 μονάδες, δεχόμενος ώθηση από την απροσδόκητη άνοδο που σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας για τον Απρίλιο του 2018.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες, οι οποίες αποτελούν ένδειξη για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες των ερχόμενων μηνών, ενισχύθηκαν κατά +10,1% έναντι πτώσης της τάξεως του -3,9% που σημειώθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, τα στοιχεία ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος στις βιομηχανικές παραγγελίες να περιοριστεί στο +2,8%.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι για τον ίδιο μήνα, οι καταναλωτικές δαπάνες κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση, προκαλώντας ανησυχίες απέναντι στην εύθραυστη οικονομία της χώρας, μετά τη συρρίκνωση που σηεμίωσε το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα έκλεισε επίσης με άνοδο της τάξεως του +0,76% στις 2.470.15 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,48% στις 3.052,36 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component υποχώρησε κατά -0,30% κλείνοντας στις 10.175,35 μονάδες.
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσαν οι τιμές παραγωγού στην Κίνα για τον Μάιο του 2018, δεχόμενες ώθηση από τις υψηλότερες τιμές στα εμπορευματα, με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως να διατηρεί τη δυναμική της παρά τις εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού της χώρας ενισχύθηκε κατά +4,1% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017, έναντι ετήσιας ανόδου +3,4% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω της πρόσφατης ανόδου στις τιμές των εμπορευμάτων.
Παράλληλα, όπως ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +0,4% σε μηνιαία βάση, ανακάμπτοντας από την πτώση του -0,2% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά +0,48% στις 31.108 μονάδες, με τις μετοχές του χρηματωπιστωτικού και του τεχνολογικού κλάδου να ηγούνται της ανόδου, καθώς η μετοχή της Tencent ενισχύεται κατά +1,11% και η μετοχή της Hang Seng Bank κατά +1,10%.
Επιπλέον, ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν διεύρυνε τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίας, κλείνοντας στο -0,06% και τις 11.149,23 μονάδες, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους τόσο στη συνάντηση μεταξύ Trump και Kim Jong Un που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη (12/6), όσο και στις συναντήσεις των τριών μεγάλων κεντρικών τραπεζών, της Fed, της Bank of Japan και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης