Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα στηρίζει τους G7 και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «κοντόφθαλμες εμπορικές πολιτικές»

Η Κίνα στηρίζει τους G7 και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «κοντόφθαλμες εμπορικές πολιτικές»
«Απορρίπτουμε τις εγωιστικές, κοντόφθαλμες, κλειστές και στενές εμπορικές πολιτικές, στηρίζουμε τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping
Στήριξη στο τελικό ανακοινωθέν των G7 παρέχει η Κίνα και επιτίθεται στις ΗΠΑ χωρίς να τις κατονομάσει.
Ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, η χώρα του οποίου επίσης βρίσκεται σε εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ  δήλωσε σήμερα (10/6/2018) πως απορρίπτει τις «εγωιστικές και κοντόφθαλμες» εμπορικές πολιτικές και ζήτησε την οικοδόμηση μιας ανοιχτής παγκόσμιας οικονομίας.
Ο Xi δεν ανέφερε τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας σε σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), ενός περιφερειακού μπλοκ ασφαλείας με επικεφαλής την Κίνα και τη Ρωσία.
«Απορρίπτουμε τις εγωιστικές, κοντόφθαλμες, κλειστές και στενές εμπορικές πολιτικές, στηρίζουμε τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, στηρίζουμε ένα πολυμερές εμπορικό σύστημα και επιδιώκουμε μια ανοιχτή παγκόσμια οικονομία», τόνισε ο Xi, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν ανταλλάξει απειλές για δασμούς σε εμπορεύματα αξίας 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ο  Αμερικανός πρόεδρος πιέζει το Πεκίνο να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία του και να αντιμετωπίσει το μεγάλο εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών με την ασιατική χώρα.
«Πρέπει ... να απορρίψουμε τη σκέψη ψυχρού πολέμου, την ομαδική αντιπαράθεση, είμαστε αντίθετοι σε πράξεις απόκτησης απόλυτης ασφάλειας, σε βάρος της ασφάλειας άλλων χωρών», σημείωσε ο Κινέζος πρόεδρος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης