Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κατά 0,6% συρρικνώθηκε η οικονομία της χώρας για το α΄ τρίμηνο 2018 - Κατώτερα των προσδοκιών τα στοιχεία

Ιαπωνία: Κατά 0,6% συρρικνώθηκε η οικονομία της χώρας για το α΄ τρίμηνο 2018 - Κατώτερα των προσδοκιών τα στοιχεία
Σε τριμηνιαία βάση, η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε κατά 0,2% παρά τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων ότι δε θα υπάρξει κάποια μεταβολή
Την πρώτη της συρρίκνωση μετά από τρία χρόνια σημείωσε η οικονομία της Ιαπωνίας για το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (8/6) στοιχεία της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως συρρικνώθηκε κατά 0,6% σε ετήσια βάση, έναντι ανάπτυξης 0,6% που είχε σημειωθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2017, καθώς οι υψηλότερες κεφαλιουχικές δαπάνες δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τις υποτονικές καταναλωτικές δαπάνες.
Παράλληλα, σε τριμηνιαία βάση, η οικονομία υποχώρησε κατά 0,2% την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Η συρρίκνωση του πρώτου τριμήνου έβαλε τέλος στο μεγαλύτερο σερί ανάπτυξης που είχε σημειώσει η ιαπνωική οικονομία τα τελευταία 28 χρόνια, ενώ παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές αναμένουν ανάκαμψη της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχία για περαιτέρω ύφεση.
Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 0,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του 0,1%.
Σε ότι αφορά την εγχώρια ζήτηση, σημειώθηκε πτώση κατά 0,2% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017, ενώ αντίθετα η ζήτηση από το εξωτερικό ενισχύθηκε κατά 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης