Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στη σύνοδο των G7

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στη σύνοδο των G7
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street, μετά τα χθεσινά ισχυρά κέρδη
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν σήμερα (7/6/2018) οι δείκτες της Wall Street, μετά τα χθεσινά ισχυρά κέρδη, με τα «βλέμματα» να είναι στραμμένα στη σύνοδο των ηγετών των G7 στον Καναδά, που αναμένεται να επικεντρωθεί στις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στους κύριους εταίρους τους.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,3% στις 25.230 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.776 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται οριακά υψηλότερα στις 7.690 μονάδες.


Στήριξη στους δείκτες προσφέρει η άνοδος στον τραπεζικό κλάδο, με τις μετοχές των Citigroup και JPMorgan να ενισχύονται κατά 0,8% και 0,9% αντίστοιχα.
Η ισχυρή πορεία των τραπεζικών μετοχών αποτέλεσε το βασικό στήριγμα για τη Wall Street κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, κατά την οποία ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ανήλθε σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ο Dow Jones κατόρθωσε να σπάσει το φράγμα των 25.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις 22 Μαΐου 2018.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας διατύπωσε σήμερα τη θέση ότι η Κίνα δεν επιθυμεί περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ σε θέματα εμπορίου
, ενώ σημείωσε ότι υπήρξε πρόοδος στις τελευταίες συνομιλίες μεταξύ Αμερικάνων και Κινέζων αξιωματούχων.
Κατά τη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων, η Κίνα εξέφρασε την πρόθεσή της να αυξήσει τις εισαγωγές από τις ΗΠΑ προκειμένου να μειωθεί το πλεόνασμα της στο εμπορικό ισοζύγιο με τις ΗΠΑ.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Κίνα να αυξήσει κατά 70 δισ. δολ. τις εισαγωγές της σε προϊόντα του αγροτικού και ενεργειακού τομέα, πρόταση που παραμένει άγνωστο αν έγινε δεκτή από το Πεκίνο και αν αυτή επαρκεί προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών δεδομένου ότι ο Trump έχει απειλήσει με την επιβολή δασμών ύψους 150 δισ. δολ.
Ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία ZTE.
Η συμφωνία περιλαμβάνει ποινή 1 δισ. δολ. στην ZTE και την τοποθέτηση μιας ομάδας συμμόρφωσης στον κινεζικό κολοσσό.
Επίσης, οι επενδυτές δείχνουν να κρατούν στάση αναμονής εν όψει της συνάντησης μεταξύ των ηγετών ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, αλλά και της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) την επόμενη εβδομάδα, κατά την οποία αναμένεται ευρέως μια νέα αύξηση των επιτοκίων, η δεύτερη για το 2018.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, απροσδόκητη μείωση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 1.000, στις 222.000, την εβδομάδα έως τις 2 Ιουνίου 2018.
Οι αιτήσεις της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας 2.000 αιτήσεις περισσότερες από ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των αιτήσεων στις 225.000.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανακάμπτουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται ότι οι εξαγωγές στη Βενεζουέλα αναμένεται να δεχθούν μεγαλύτερο πλήγμα, επηρεάζοντας την παγκόσμια παροχή πετρελαίου.
Ειδικότερα, περί τις 16:30 το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του 1,1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 76,2 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του 1% στα 65,4 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης