Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αναμένει έντονες διαπραγματεύσεις κατά τη σύνοδο των ηγετών του G7 στον Καναδά

Γερμανία: Αναμένει έντονες διαπραγματεύσεις κατά τη σύνοδο των ηγετών του G7 στον Καναδά
Η Merkel ευελπιστεί ότι ο Trump θα εξαιρέσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες από την επιβολή κυρώσεων λόγω Ιράν
Τα ευρωπαϊκά κράτη θα διατηρήσουν ένα ενιαίο μέτωπο για ζητήματα από το Ιράν έως το διεθνές εμπόριο και την αλλαγή του κλίματος, κατά τη σύνοδο των ηγετών των επτά ισχυρότερων χωρών του κόσμου (G7), όμως, όλα δείχνουν ότι η έκδοση ενός κοινού ανακοινωθέντος μετά το πέρας της συνόδου είναι το λιγότερο αμφίβολη.
Η σύνοδος (8 – 9/6)  στο Charlevoix του Καναδά θα ξεκινήσει με μια συνάντηση εργασίας για την οικονομική ανάπτυξη και το εμπόριο - τα επίκαιρα ζητήματα μετά την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, οι οποίοι πλήττουν ΕΕ και Καναδά.
«Αυτή τη στιγμή, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε αυτές τις συναντήσεις.
Δεν μπορώ, όμως, να προβλέψω εάν θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν», τόνισε Γερμανός αξιωματούχος, όπως αναφέρει το Reuters.
Προσέθεσε ακόμη ότι «στόχος μας είναι να έχουμε ένα κοινό ανακοινωθέν αλλά έχουμε τις θέσεις μας και δεν θα τις εγκαταλείψουμε.
Είναι πιο δύσκολο απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια».
Ερωτηθείς αν η σύνοδος κορυφής θα μπορούσε να είναι η πιο δύσκολη ή ακόμα και η τελευταία τέτοια συνάντηση της Ομάδας των 7, ο αξιωματούχος απάντησε: «Δεν βλέπω κανένα λόγο να είναι η τελευταία σύνοδος κορυφής».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel θα έχει επαφές σε διμερές επίπεδο με τους άλλους ηγέτες του G7.
Η γερμανική κυβέρνηση ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα  χορηγήσουν εξαιρέσεις σε ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν παρά την εγκατάλειψη της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Ένας άλλος Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το G7 θα καλωσόρισε τη Ρωσία στη λέσχη.
Η Ρωσία αποκλείστηκε από την Ομάδα G8 από το 2014 μετά την προσάρτησή της Κριμαίας και οι σχέσεις της με πολλά δυτικά έθνη έχουν επιδεινωθεί για  θέματα όπως ο ρόλος της στη Συρία και η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης