Διεθνή

Bayer: Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Monsanto, στα 63 δισ. δολ.

tags :
Bayer: Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Monsanto, στα 63 δισ. δολ.
Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018
Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Monsanto από τη Bayer, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναφέρει ως ημερομηνία ολοκλήρωσης της συμφωνίας την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018.
Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να έρθει μετά από δύο χρόνια προσπαθειών της γερμανικής εταιρείεας να αποκτήσει την Monsanto, με το τελικό πόσο της εξαγοράς να ανέρχεται στα 63 δισ. δολάρια.
Η εξαγορά, η οποία αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Bayer, θα διπλασιάσει τις γεωργικές δραστηριότητες της εταιρείας, ενώ αναμένεται να «παράγει σημαντική αξία», όπως ανέφερε χαρακτήριστικά η ίδια η εταιρεία.
Προκειμένου να ανταποκριθεί στις οικονομικές, ρυθμιτικές και αντιμονοπωλιακές απαιτήσεις, η Bayer προχώρησε σε πώληση αρκετών τμημάτων και οργάνωσε αρκετές συναλλαγές χρεών και μετοχών, με την τελευταία να ανακοινώνενται χθες (3/6) και να ανέρχεται στα 6,99 δισ. δολάρια.
Η γερμανική εταιρεία αναμένει ότι η εξαγορά θα συμβάλει στην αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά διψήφιο αριθμό ποσοστιαίων μονάδων, ξεκινώντας από το 2021.
Παράλληλα, τα αποκτηθέντα προϊόντα της Monsanto αναμένεται να διατηρήσουν τα εμπορικά σήματά τους, και θα αποτελούν πλέον μέρος του χαρτοφυλακίου της Bayer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης