Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η άνοδο στις τιμές του πετρελαίου θα παρασύρει και τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων

Reuters: Η άνοδο στις τιμές του πετρελαίου θα παρασύρει και τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων
Η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά 50% συγκριτικά με πέρυσι γεγονός που μειώνει σημαντικά τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών
Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν ότι η μεγάλη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θα επηρεάσει και τις τιμές των εισιτηρίων εάν το πετρέλαιο συνεχίσει την ξέφρενη πορεία του.
«Η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά 50% συγκριτικά με πέρυσι γεγονός που μειώνει σημαντικά τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών» υποστήριξε ο πρόεδρος της IATA, Doug Parker που εκπροσωπεί 280 αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως και αποτελούν το 83% του κλάδου.
ΟΙ ΗΠΑ ωστόσο υπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα συμφωνία με τα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ ώστε να λυθεί ομαλά η διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα σε 3 μεγάλες αμερικανικές εταιρείες και τις Gulf airlines για αθέμιτες κρατικές επιχορηγήσεις.
Η Qatar Airways είχε εκφράσει ενδιαφέρον πέρυσι για την αγορά μεριδίου στην αμερικανική αεροπορική αγορά αποσύροντας το ενδιαφέρον της λίγο αργότερα λέγοντας ότι η επένδυση δεν θα ήταν επικερδής

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης