Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Η εμπορική σύγκρουση με τις ΗΠΑ θα επιταχύνει τους ρυθμούς μεταρρύθμισης της ΕΕ

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Η εμπορική σύγκρουση με τις ΗΠΑ θα επιταχύνει τους ρυθμούς μεταρρύθμισης της ΕΕ
«Υπήρξαν αρκετά θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση των G7 για τα οποία δεν υπήρξε συμφωνία, αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο στην ιστορία των G7», είπε ο Γερμανός υπουργός
Στην εκτίμηση, πως η εμπορική σύγκρουση με τις ΗΠΑ θα επιταχύνει τον ρυθμό της μεταρρύθμισης της ΕΕ, προέβη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz μετά τη συνεδρίαση των G7 στο Whistler του Καναδά.  
Η διαφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο θα ενισχύσει την πολιτική βούληση των κρατών μελών της ΕΕ να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Scholz.
«Υπήρξαν αρκετά θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση των G7 για τα οποία δεν υπήρξε συμφωνία.
Αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο στην ιστορία των G7», είπε ο Γερμανός υπουργός σήμερα (2/6/2018).
Εκτός από τους δασμούς, οι χώρες της ΕΕ μετέφεραν στις ΗΠΑ την ανησυχία τους σχετικά με την επίδραση των νέων αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν για ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα της κεντρικής Ασίας.
Ο  Scholz δήλωσε επίσης ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα για την επίλυση της διαφωνίας σχετικά με τα δασμούς συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης των ηγετών των G7 στο Κεμπέκ την προσεχή εβδομάδα που αναμένεται να παραστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης