Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sewing (Deutsche Bank): Σε επίπεδο ομίλου, η οικονομική ευρωστία μας είναι πέραν αμφιβολίας

tags :
Sewing (Deutsche Bank): Σε επίπεδο ομίλου, η οικονομική ευρωστία μας είναι πέραν αμφιβολίας
Η S&P υποβάθμισε σήμερα (1/6/2018) τη Deutsche Bank σε ΒΒΒ+ από Α-
Λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση της Deutsche Bank από τον οίκο αξιολόγησης S&P, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Christian Sewing, υποστήριξε πως η εταιρεία είναι οικονομικά υγιής.
«Σε επίπεδο ομίλου, η οικονομική ευρωστία μας είναι πέραν αμφιβολίας», αναφέρει ο Sewing σε επιστολή του προς το προσωπικό, παραδεχόμενος με ειλικρίνεια ότι η ροή των ειδήσεων σχετικά με την τράπεζα «δεν είναι καλή».
Στην επιστολή του, ο Sewing διασκέδασε, επίσης, τις ανησυχίες των εποπτικών Αρχών των ΗΠΑ, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο ανέφερε ότι η Fed είχε χαρακτηρίσει τις λειτουργίες της Deutsche Bank πέρυσι ότι ήταν «σε προβληματική κατάσταση».
Όπως αναφέρει τα επίπεδα πιστωτικού κινδύνου και κινδύνου αγοράς σπάνια ήταν τόσο χαμηλά, ότι είναι αβάσιμη η φημολογία πως η τράπεζα είναι εκτεθειμένη στην πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία και ότι τα σχέδια χρηματοδότησης για φέτος έχουν προχωρήσει καλά.
Επίσης σημείωσε ότι η τράπεζα είναι σε καλή θέση για να αντιδράσει σε υπερβολικές κινήσεις στις αγορές ομολόγων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μία σειρά από πράξεις επιβολής της Federal Reserve αφορούσαν κυρίως αδυναμίες στους εσωτερικούς ελέγχους και την υποδομή.
«Όπως γνωρίζετε, έχουμε κάνει πρόοδο στη θεραπεία τους το τελευταίο έτος.
Δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε, αλλά πλησιάζουμε συνεχώς», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης