Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά 15 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάιο 2018 - Στις 56,9 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε χαμηλά 15 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάιο 2018 - Στις 56,9 μονάδες ο PMI
Η παραγωγή, οι νέες παραγγελίες και οι εξαγωγές του γερμανικού μεταποιητικού κλάδου κατέγραψαν περαιτέρω επιβράδυνση
Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στη Γερμανία για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (1/6) στοιχεία της Markit, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαπέντε μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 56,9 μονάδες, έναντι 58,1 μονάδες τον Απρίλιο του 2018, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τις 63,3 μονάδες στις οποίες βρέθηκε τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.
Η επιβράδυνση της παραγωγής συνέβαλε σημαντικά στην πτώση του δείκτη, καθώς υποχώρησε για τέταρτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες, με τον ρυθμό ανάπτυξης να είναι ο ασθενέσθερος που έχει σημειωθεί από τον Νοέμβριο του 2016.
Παράλληλα, η άνοδος που σημειώθηκε στον τομέα των επενδυτικών αγαθών δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τη σημαντική πτώση που σημειώθηκε τόσο στα καναλωτικά όσο και στα ενδιάμεσα αγαθά.
Παρόμοια ήταν η τάση και για τις νέες παραγγελίες του κλάδου, οι οποίες αν και παρέμειναν κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, σημείωσαν έναν απο τους ασθενέσθερους ρυθμούς των τελευταίων εικοσιένα μηνών.
Σε ότι αφορά τη στελέχωση στον κλάδο, τα στοιχεία της Markit δείχνουν σταθερή άνοδο στον αριθμός εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι σχετικός υποδείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η πτώση των παραγγελιών επηρέασε σημαντικά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους ερχόμενους δώδεκα μήνες, με τα επίπεδα αισιοδοξίας να είναι τα χαμηλότερα από τον Οκτώβριο του 2015.
«Σε παλιότερους καιρούς, ένας δείκτης PMI στις 56,9 μονάδες θα γινόταν δεκτός με ενθουσιασμό», σχολίασε ο αναλυτής της Markit, Phil Smith, διευκρινίζοντας εν συνεχεία ότι «στα πλαίσια του τρέχοντος κύκλου, τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν μία περαιτέρω πτώση της δυναμικής για τον μεταποιητικό κλάδο».
«Η επιβράδυνση στις παγκόσμιες εμπορικές ροές προστέθηκε στην εξίσωση, με την πτώση των παραγγελιών από το εξωτερικό σε χαμηλά δύο ετών να αποτελεί την πιο ανησυχητική εξέλιξη που έρχεται από τα τελευταία στοιχεία», τόνισε ο αναλυτής της Markit.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης