Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αμετάβλητη παρέμεινε η ανάπτυξη για τον μεταποιητικό κλάδο τον Μάιο 2018 - Στις 51,1 μονάδες ο PMI

Κίνα: Αμετάβλητη παρέμεινε η ανάπτυξη για τον μεταποιητικό κλάδο τον Μάιο 2018 - Στις 51,1 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο της Κίνας αποδείχθηκαν ελαφρώς κατώτετα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Αμετάβλητη παρέμεινε η ανάπτυξη του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (1/6) στοιχεία των Caixin και Markit, με τα αποτελέσματα ωστόσο να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλύτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI παρέμεινε αμετάβλητος στις 51,1 μονάδες σε σύγκριση με τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν οριακή άνοδο του δείκτη στις 51,2 μονάδες.
Οι λειτουργικές συνθήκες ενισχύθηκαν σημαντικά κατά το προηγούμενου έτους, με την παραγωγή των τελευταίων μηνών ωστόσο να μην είναι τόσο ενισχυμένη σε σύγκριση με το 2017.
Η άνοδος που σημειώθηκε στις νέες εγχώριες παραγγελίες δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τις παραγγελίες από τις χώρες του εξωτερικού, οι οποίες υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, οι εταιρείες του κινεζικού μεταποιητικού κλάδου προχώρησαν σε περαιτέρω μείωση του εργατικού τους δυναμικού, σε μία προσπάθεια που κάνουν να μειώσουν τα έξοδά τους και ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά τους.
Ωστόσο, οι επιχειρήσεις παρέμειναν αισιόδοξες ότι οι συνθήκες θα βελτιωθούν κατά τους επόμενους δώδεκα μήνα, εν μέσω ενισχυμένης ζήτησης και κυκλοφορίας νέων προϊόντων.
Σημειώνεται ότι χθες (31/5) τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης έδειξαν ότι η δείκτης PMI σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 8 μηνών, και συγκεκριμένα στις 51,9 μονάδες, έναντι 51,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης