Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστολή Kim σε Trump - Νέα συνάντηση υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών της Νότιας και Βόρειας Κορέας

Επιστολή Kim σε Trump - Νέα συνάντηση υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών της Νότιας και Βόρειας Κορέας
Έντονες διαπραγματεύσεις ενόψει της συνάντησης Kim – Trump στις 12/6 στη Σιγκαπούρη
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ενόψει της ιστορικής συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump με τον επικεφαλής της Β. Κορέας, Kim Jong un.
Όπως μεταδίδει το Reuters, κορυφαίος Βορειοκορεάτης αξιωματούχος σε μια σπάνια επίσκεψη του στο Λευκό Οίκο θα παραδώσει σήμερα Παρασκευή 1 Ιουνίου επιστολή του Kim στον Trump.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αξιωματούχος που θα παραδώσει την επιστολή του Kim στον Trump είναι ο Kim Yong Chol, δεξί χέρι του Kim Jong un, ο οποίος εδώ και μέρες βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου έχει συναντήσεις προκειμένου να προγραμματιστεί καλύτερα η συνάντηση των δύο ηγετών στις 12/6 στη Σιγκαπούρη.
Την ίδια στιγμή, αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου της Βόρειας και της Νότιας Κορέας συναντώνται σήμερα για να συζητήσουν σχετικά με τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.
Οι διακορεατικές συνομιλίες αρχικά προβλεπόταν να διεξαχθούν στις αρχές του μήνα, αλλά ανεστάλησαν αιφνίδια από την Πιονγκγιάνγκ σε αντίδραση για κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Σεούλ και της Ουάσινγκτον.
«Θα συζητήσουμε τρόπους για να τεθούν σε εφαρμογή αποτελεσματικά και ομαλά οι συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν οι δύο ηγέτες», τόνισε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, υπογραμμίζοντας ότι «οι επαφές αυτές έχουν επίσης σκοπό να δημιουργηθεί μια θετική ατμόσφαιρα ενόψει της συνόδου Ουάσινγκτον/Πιονγκγιάνγκ».
Ανάμεσα στα θέματα που θα εξεταστούν είναι η αποκατάσταση των σιδηροδρομικών και των οδικών συνδέσεων των δύο κρατών και η συγκρότηση μιας κοινής ομάδας για να λάβει μέρος στους ασιατικούς αγώνες στην Τζακάρτα τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης