Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Στη σωστή κατεύθυνση οι συζητήσεις για ενδεχδόμενη συνάντηση Trump - Kim Jong un

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Στη σωστή κατεύθυνση οι συζητήσεις για ενδεχδόμενη συνάντηση Trump - Kim Jong un
Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Στη σωστή κατεύθυνση οι συζητήσεις για ενδεχδόμενη συνάντηση Trump - Kim Jong un
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας M. Pompeo εκτίμησε σήμερα (31/5) ότι οι προκαταρκτικές συζητήσεις για μια ενδεχόμενη συνάντηση του προέδρου D. Trump με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong un κινούνται «προς τη σωστή κατεύθυνση».
Μετά τις πολύωρες συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη με το «δεξί χέρι» του Kim Jong un, τον στρατηγό Kim Jong tsol, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπογράμμισε όμως ότι ακόμη «απομένει να γίνει πολλή δουλειά».
Ο Pompeo δεν θέλησε να δεσμευτεί για την ημερομηνία της συνόδου κορυφής, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη αλλά ακυρώθηκε αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα από τον Αμερικανό πρόεδρο που επικαλέστηκε την «εχθρική στάση» της Βόρειας Κορέας.
Ωστόσο, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών ξανάρχισαν πολύ γρήγορα και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε πολλά μέτωπα.
«Μπορώ να σας πω ότι επιτεύχθηκε πραγματική πρόοδος τις τελευταίες 72 ώρες όσον αφορά τις προϋποθέσεις» για τη διεξαγωγή της συνόδου, είπε ο Pompeo σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
«Θα χρειαστεί ο πρόεδρος Kim Jong un να επιδείξει τόλμη στις αποφάσεις του, αν θέλουμε να αδράξουμε αυτήν τη μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουμε τον κόσμο», πρόσθεσε.
«Ο πρόεδρος Trump και εγώ πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος Kim Jong un είναι το είδος του ηγέτη που μπορεί να λάβει τέτοιου είδους αποφάσεις και τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα έχουμε την ευκαιρία να επαληθεύσουμε αν ισχύει αυτό», επέμεινε.
Ο Pompeo υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπάρχουν «διαφωνίες» μεταξύ των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας στο θέμα της Βόρειας Κορέας.
Ο υπουργός επιβεβαίωσε τέλος ότι ο στρατηγός Kim Jong tsol θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για να παραδώσει στον πρόεδρο Trump μια επιστολή του Kim Jong un.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης