Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Η οικονομική μας πολιτική δεν προέβλεπε σε καμία περίπτωση έξοδο από το ευρώ

tags :
Di Maio: Η οικονομική μας πολιτική δεν προέβλεπε σε καμία περίπτωση έξοδο από το ευρώ
Σήμερα υπάρχει η προοπτική μιας αδύναμης κυβέρνησης που δεν καμία ιδέα για το μέλλον της Ιταλίας είπε ο Di Maio
Μετά τον Matteo Salvini και ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, Luigi Di Maio υποστήριξε ότι η οικονομική πολιτική, στην οποία είχαν καταλήξει η Λέγκα του Βορρά και το M5S, δεν προέβλεπε σε κανένα σημείο της την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.
«Σήμερα το spread ξεπέρασε τις 300 μ. β., κάτι που δεν συνέβη εδώ και 4 χρόνια.
Το πρόβλημα δεν ήμασταν εμείς, δεν ήταν η ομάδα των υπουργών μας, αλλά η αβεβαιότητα που σήμερα κυριαρχεί.
Εάν η Κυβέρνηση της Αλλαγής συνέχιζε, σήμερα θα είχαμε μια πολιτική κυβέρνηση ισχυρή που θα ήταν έτοιμη να συναντήσει τα άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ και να τους εξηγήσει την οικονομική πολιτική μας, η οποία ποτέ δεν προέβλεπε την έξοδο από το ευρώ.
Σήμερα υπάρχει μόνο η προοπτική μιας εξαιρετικά αδύναμης κυβέρνησης, που θα καταφέρει να πάρει μόλις μερικές ψήφους εμπιστοσύνης – και αν τις πάρει – και η οποία δεν έχει καμία ιδέα για το μέλλον του τόπου.
Δεν βοηθά να πηγαίνεις κόντρα στη Δημοκρατία» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook ο Di Maio, ο οποίος επανέλαβε την έκκληση του στους Ιταλούς πολίτες να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση που προγραμματίζει στη Ρώμη για το ερχόμενο Σάββατο 2 Ιουνίου το Κίνημα των 5 Αστέρων.
«Για εμάς αυτή η συγκέντρωση θα είναι μια στιγμή ειρηνική και δημοκρατική, στην οποία θα συγκεντρωθούμε όλοι μαζί για να φωνάξουμε «Η ψήφος μας μετράει».
Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την ημέρα για βία και επεισόδια, σημειώνουμε ότι αυτό είναι μακριά από την ιδέα μας για τον τόπο» υποστήριξε ο Di Maio.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης