Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Ευκολότερες πλέον οι συναντήσεις με τον Kim Jong Un - Συζητάμε επείγοντα ζητήματα χωρίς επιπλοκές

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Ευκολότερες πλέον οι συναντήσεις με τον Kim Jong Un - Συζητάμε επείγοντα ζητήματα χωρίς επιπλοκές
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας τόνισε ότι θα υπάρξουν και άλλες «αιφνίδιες» συναντήσεις με τον Kim Jong Un μέσα στο επόμενο διάστημα
Ιδιαίτερα ευχαριστημένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae in, από την πορεία των σχέσεων με τη Βόρεια Κορέα, στον απόηχο της απρόσμενης συνάντησης που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un.
Συγκεκριμένα, οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν το Σάββατο (26/5) αιφνιδιαστική συνάντηση στα σύνορα των δύο χωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν ότι η συνάντηση μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ πρέπει να πραγματοποιηθεί.
«Το πιο σημαντικό από αυτή την τελευταία διακορεατική συνάντηση κορυφής ήταν ότι οι ηγέτες έρχονται εύκολα σε επαφαή, πραγματοποιούν εύκολα συναντήσεις και συζητούν επείγοντα θέματα χωρίς περίπλοκες διαδικασίες και διατυπώσεις», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Moon, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις μεταξύ των δύο ηγετών γίνονται πλέον όπως γίνεται «μία απλή συνάντηση».
Παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έκανε λόγο για αναβολή της συνάντησης με τον Kim Jong Un, τις προηγούμενες ημέρες διευκρίνησε ότι η σύνοδος κορυφής ενδέχεται να πραγματοποιηθεί κανονικά.
«Η αμερικανική αποστολή έφθασε στη Βόρεια Κορέα ώστε να πραγματοποιήσει ετοιμασίες για τη διάσκεψη κορυφής μεταξύ του Kim Jong Un και εμένα», ανέφερε χθες (27/5) σε ανάρτηση στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα «έχει λαμπρή δυναμική και θα γίνει ένα μεγάλο οικονομικό έθνος μία μέρα», προσθέτοντας ότι «ο Kim Jong Un συμφωνέι μαζί μου σε αυτό».
Σημειώνεται ότι χθες αξιωματούχοι των ΗΠΑ συναντήθηκαν με βορειοκορεάτες αξιωματούχους σην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη της κορεατικής χερσονήσου, ενώ παρόμοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε και στη Σιγκαπούρη, όπου και είναι προγραμματισμένη η σύνοδος κορυφής των δύο χωρών στις 12 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης