Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο βιομηχανικός τομέας παραμένει η «ατμομηχανή» ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας

Reuters: Ο βιομηχανικός τομέας παραμένει η «ατμομηχανή» ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας
Τα θετικά στοιχεία για τον Απρίλιο θα αμβλύνουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της δυναμικής της οικονομίας της Κίνας
Σε υψηλό εξαμήνου αναρριχήθηκαν τα κέρδη της κινεζικής βιομηχανίας τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής )NBS) που δόθηκαν σήμερα (27/8) στη δημοσιότητα και καταδεικνύουν, πως οι επιχειρήσεις επωφελήθηκαν από τις υψηλότερες τιμές και την ισχυρή ζήτηση.   
Τα κέρδη τον Απρίλιο αυξήθηκαν 21,9% σε ετήσια βάση, ή 90,14 δισ. δολάρια, ταχύτερα από τον Οκτώβριο του 2017, σημειώνοντας άνοδο για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2018 έως 15%. 
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο βιομηχανικός τομέας της Κίνας εξακολουθεί να παρουσιάζει ισχυρή δυναμική ανάπτυξης, παρά τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς λόγω ρύπανσης και τις «συγκρουσιακές» εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ. 
Η ανάκαμψη του Απριλίου ενισχύθηκε από χαμηλότερα στοιχεία σύγκρισης για τον Απρίλιο του 2017, υψηλότερες τιμές εργοστασιακών προϊόντων και ισχυρότερη ζήτηση, δήλωσε σε δήλωσή του ο He Ping, επικεφαλής του βιομηχανικού τμήματος της NBS. 
Πρόκειται για μία σημαντική βελτίωση σε σχέση με την αύξηση του 3,1% τον Μάρτιο του 2018. 
Τα θετικά στοιχεία για τον Απρίλιο θα αμβλύνουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της δυναμικής της οικονομίας της Κίνας, καθώς η χώρα εφαρμόζει αυστηρότερους περιβαλλοντικούς ελέγχους στις πλέον ρυπογόνες βιομηχανίες ενώ οι περιφερειακές κυβερνήσεις περιορίζουν τους πόρους στα μεγάλα επενδυτικά έργα, περιορίζοντας έτσι τη ζήτηση για οικοδομικά υλικά. 
Παρά την ισχυρότερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου του 2018, οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το Reuters εξακολουθούν να αναμένουν σταδιακή επιβράδυνση στο 6,5% το 2018 από 6,9% το 2017, καθώς το αυξανόμενο κόστος δανεισμού ισοσκελίζει την κατανάλωση και τις επενδύσεις.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης