Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πιθανή η επαναφορά της συνάντησης Trump - Un μετά τη δήλωση Trump για παραγωγικές διαπραγματεύσεις

Reuters: Πιθανή η επαναφορά της συνάντησης Trump - Un μετά τη δήλωση Trump για παραγωγικές διαπραγματεύσεις
Η αναβίωση της συνόδου δρομολογήθηκε μετά την απροσδόκητα μετριοπαθή απάντηση που εξέδωσε η Βόρεια Κορέα στην απόφαση Trump να ακυρώσει την Σύνοδο
«Παραγωγικές» χαρακτηρίζει τις συζητήσεις με τον βόρεια Κορέα ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump σε μια προσπάθεια να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο ηγετών στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη την οποία ακύρωσε χθες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Είχαμε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα για την επαναφορά της συνόδου που, αν συμβεί, πιθανώς να παραμείνει στη Σιγκαπούρη, την ίδια ημερομηνία, στις 12 Ιουνίου και αν κριθεί αναγκαίο, να επεκταθεί πέρα αυτής της ημερομηνίας».
Σύμφωνα με το Reuters, την επανέναρξη των συνομιλιών Ηνωμένων Πολιτειών - Βόρειας Κορέας χαιρέτισε η Νότια Κορέα, η οποία είχε αιφνιδιαστεί από την ακύρωση της συνόδου.
Η αναβίωση της συνόδου δρομολογήθηκε μετά την απροσδόκητα μετριοπαθή απάντηση που εξέδωσε η Βόρεια Κορέα στην απόφαση Trump να ακυρώσει την Σύνοδο, με την Πιονγκγιάνγκ να σημειώνει πως ο Kim Jong Un παραμένει διατεθειμένος να συναντήσει κατ’ ιδίαν τον αμερικανό πρόεδρο «οποτεδήποτε».
Ο Trump απάντησε θετικά στην δήλωση αυτή της Βόρειας Κορέας τονίζοντας πως «σύντομα θα δούμε πού θα οδηγήσει, ελπίζω σε μακρόπνοη και διαρκή ευημερία και ειρήνη».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης