Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν μέσω νέων εμπορικών εντάσεων - Στο -1,08% και τις 22.445 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν μέσω νέων εμπορικών εντάσεων - Στο -1,08% και τις 22.445 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,44% στις 3.154,89 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (24/5) οι αγορές στην Ασία, καθώς η μετριοπαθή στάση που εμφάνισε η Fed στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης αντισταθμίστηκε από την είδηση ότι η κυβέρνηση Trump εξετάζει την επιβολή κυρώσεων στις εισαγωγές αυτοκινήτων.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,08% στις 22.445 μονάδες, με τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση, ενώ με απώλειες έκλεισε και ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στο -0,24% και τις 2.466,01 μονάδες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, η κυβέρνηση Trump αναμένεται να επικαλεστεί την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ προκειμένου να επιβάλλει τους νέους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα.
Ο Trump έχει απειλήσει επανειλημμένως να επιβάλλει δασμούς τιμωρίας για να προστατεύσει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και στο στόχαστρό του βρίσκεται ειδικά η Γερμανία, η οποία έχει τεράστιο πλεόνασμα στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών με τις ΗΠΑ.
«Προσεχώς θα ανακοινωθούν μεγάλα νέα για τους υπέροχους εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας μας, έπειτα από δεκαετίες που χάνατε τις δουλειές σας προς όφελος άλλων χωρών.
Αρκετά περιμένατε» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Trump.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,44% στις 3.154,89 μονάδες, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο -0,62% και τις 10.565,45 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% στις 30.675,50 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,47% στις 10.936,93 μονάδες.
Παράλληλα, στην Αυστραλία, οι πιέσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο περιόρισαν την άνοδο για τον δείκτη S&P/ASX 200, ο οποίος έκλεισε στο +0,08% και τις 6.037,10 μονάδες.
Οι επενδυτές διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους και στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς η Ουάσιγκτον εμφανίζεται δυσαρεστημένη με τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ωστόσο, οι αγορές έλαβαν στήριξη από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, η οποία δήλωσε ότι δε θα βιαστεί να προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.
Πτωτικά κινείται και σήμερα το πετρέλαιο, καθώς η αγορά λαμβάνει υπόψην της το ενδεχόμενο ο ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή του μετά τον Ιούνιο του 2018.
Συγκεκριμένα, το Brent υποχωρεί κατά -0,44% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,45 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,36% στα 71,58 δολ. ανά βαρέλι.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να αυξήσει την παραγωγή του, προκειμένου να αντισταθμίσει την πτώση που σημειώνεται στις εξαγωγές της Βενεζουέλας και του Ιράν.
Κατά τον τελευταίο μήνα, η παραγωγή της Βενεζουέλας έχει υποχωρήσει στα 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευεταίων δεκαετιών, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι εξαγωγές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν ακόμα περισσότερο εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν νέες κυρώσεις στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης