Διεθνή

Β. Κορέα: Παρόντες και Νοτιοκορεάτες δημοσιογράφοι στη διάλυση πεδίου πυρηνικών δοκιμών

Β. Κορέα: Παρόντες και Νοτιοκορεάτες δημοσιογράφοι στη διάλυση πεδίου πυρηνικών δοκιμών
Το γεγονός θα παρακολουθήσουν πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι και ΜΜΕ
Παρόντες στη διάλυση του πεδίου πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας Punggye-ri θα είναι και Νοτιοκορεάτες δημοσιογράφοι καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενοποίησης της Ν. Κορέας, η Β. Κορέα ενέκρινε τη λίστα με τους εν λόγω δημοσιογράφους.
Υπενθυμίζεται πως δημοσιογράφοι από διεθνή ΜΜΕ έχουν προσκληθεί από το βορειοκορεατικό καθεστώς προκειμένου να καταγράψουν την καταστροφή του πεδίου πυρηνικών δοκιμών Punggye-ri.
Λόγω της έντασης που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στις σχέσεις Βόρειας και Νότιας Κορέας, η Πιονγκ Γιανγκ είχε αρνηθεί να επιτρέψει την είσοδο στην χώρα των Νοτιοκορεατών δημοσιογράφων.
Η καταστροφή του πεδίου πυρηνικών δοκιμών θεωρείται ένα ακόμα βήμα καλής θέλησης στην κατεύθυνση των όσων συμφώνησαν οι Kim Jong un και Moon Jae in για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Σε κάθε περίπτωση το μεγάλο ερώτημα είναι αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η ιστορική συνάντηση Kim – Trump, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, καθώς πρόσφατα η Β. Κορέα εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της και απείλησε με αναβολή της συνάντησης τόσο λόγω των μονόπλευρων απαιτήσεων των ΗΠΑ όσον αφορά το πυρηνικό της πρόγραμμα όσο και της πρόσφατης κοινής στρατιωτικής άσκησης Ν. Κορέας – ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης