Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Repubblica: Εμπλοκή με την επιλογή του Conte για την πρωθυπουργία - Θα δοθεί στον Di Maio;

La Repubblica: Εμπλοκή με την επιλογή του Conte για την πρωθυπουργία - Θα δοθεί στον Di Maio;
qΑμφιβολίες για τον Conte καθώς δεν διαθέτει πολιτική εμπειρία
Προβλήματα υπάρχουν με την επιλογή του Giuseppe Conte στην πρωθυπουργία της Ιταλίας, όπως τουλάχιστον σημειώνει δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica, το οποίο επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Conte ενδέχεται να μην δεχθεί την πρόταση, καθώς υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα τα καταφέρει στη θέση του πρωθυπουργού με δεδομένο ότι δεν διαθέτει πολιτική εμπειρία.
Ως εκ τούτου έχει ξεκινήσει μία φημολογία για πιθανή ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio, με δεδομένο ότι είναι και ο κομματικός σχηματισμός που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές.
Μάλιστα η La Repubblica υποστηρίζει ότι υπάρχει διαμάχη μεταξύ Di Maio και Salvini για το θέμα, με τον πρόεδρο της Ιταλίας Mattarella απλά να αναμένει τις εξελίξεις.
Εάν δεν υπάρξει αλλαγή στην πρόταση για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Conte τότε αυτός θα αναλάβει τα καθήκοντά του το νωρίτερο την Πέμπτη 24/5.
Κατόπιν θα πρέπει να καταθέσει το δικό του κυβερνητικό πρόγραμμα στον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας και ακολούθως να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τα δύο σώματα του ιταλικού κοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης