Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν τις απειλές προς την ΕΕ στο ζήτημα των δασμών

Malmstrom (Κομισιόν): Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν τις απειλές προς την ΕΕ στο ζήτημα των δασμών
Η αρμόδιος της ΕΕ στον τομέα του εμπορίου τόνισε ότι οι Βρυξέλλες αναμένουν «κάποια απόφαση» πριν από τα τέλη του μήνα
Στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να χορηγήσουν άλλη βραχυπρόθεσμη απαλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, αναφέρθηκε σήμερα (22/5) η αρμόδιος της ΕΕ στον τομέα του εμπορίου, Cecilia Malmstrom, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον θα πρέποει να λάβει μία μακρορπόθεσμη απόφαση μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα.
Ειδικότερα, όπως τόνισε η Malmstrom, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται «κάποια απόφαση» από την αμερικανική διοίκηση πριν από τη λήξη της προσωρινής εξαίρεσης των Βρυξελλών από τους δασμούς την 1η Ιουνίου 2018.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για διάφορα σενάρια», σχολίασε η επίτροπος της ΕΕ, διευκρινίζοντας ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ μόνο αφού χρογηγηθεί μόνιμη απαλλαγή από τους δασμούς.
Παράλληλα, η ίδια τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις απειλές τους στο ζήτημα των δασμών, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «οποιαδήποτε ρύθμιση για τον τομέα των μετάλλων πρέπει να σέβεται τις εμπορικές ροές».
Σε ότι αφορά το κομμάτι των συνομιλιών, η Malmstrom δήλωσε ότι αυτές θα μπορούσα να καλύψουν «τους δασμούς στα βιομηχανικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι θα εξαιρεθούμε από τους δασμούς».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης