Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Η συνάντηση μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας θα γίνει κανονικά, παρά τις πρόσφατες εντάσεις

Ν. Κορέα: Η συνάντηση μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας θα γίνει κανονικά, παρά τις πρόσφατες εντάσεις
Η πλευρά της Σούλ κατέστησε σαφές ότι η διάσκεψη κορυφής ΗΠα και Βόρειας Κορέας θα πραγματοποιηθεί «99,9%»
Καθυσυχαστική απέναντι στο ενδεχόμενο ακύρωσης της συνάντησης μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας εμφανίστηκε σήμερα (22/5) η πλευρά της Νότιας Κορέας, καθιστώντας σαφές ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά τις πρόσφατες εντάσεις που έλαβαν χώρα στην κορεατική χερσόνησο.
Ειδικότερα, όπως τόνισε ο επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου Εθνικής Ασφάλειεας της Σεούλ, Chung Eui-yong, «πιστεύουμε ότι υπάρχει 99,9% πιθανότητα να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη κορυφής Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ, όπως έχει προγραμματιστεί».
Ωστόσο, παρά τη βεβαιότητα από την πλευρά της Σεούλ, ο Chung διευκρίνησε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι για πολλά διαφορετικά ενδεχόμενα».
Τα σχόλια του επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου Εθνικής Ασφάλειεας της Σεούλ έρχονται μόλις λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση κορυφής μεταξύ του νοτιοκορεάτη προέδρου, Moon Jae-in, και του αμερικανού ομολόγου του, Donald Trump, αργότερα εντός της ημέρας.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, η συνάντηση μεταξύ του Kim Jong un και του Donald Trump βρέθηκε «στον αέρα», καθώς η Πιονγιάνγκ αντέδρασε στη στάση που τηρεί μέχρι στιγμής η Ουάσιγκτον, αναφορικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα.
«Αν η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου συνεχίσει να μας σπρώχνει στον τοίχο και να απαιτεί μονομερώς να εγκαταλείψουμε το πυρηνικό μας οπλοστάσιο, δεν θα έχουμε πλέον κανένα ενδιαφέρον για συνομιλίες και θα πρέπει να επανεξετάσουμε εάν θα δεχθούμε να συμμετάσχουμε στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ», είχε δηλώσει ο βορειοκορεάτης πρώτος υφυπουργός Εξωτερικών, Kim Kye Gwan,
Νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας στην περιοχή, κάνοντας λόγο για πρόκληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης