Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξένοι επενδυτές θα μπορούν εφεξής να κατέχουν έως και το 100% επιχειρήσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ξένοι επενδυτές θα μπορούν εφεξής να κατέχουν έως και το 100% επιχειρήσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Η απόφαση είναι μέρος μιας ευρύτερης αλλαγής στο σύστημα βίζας διάρκειας έως και 10 ετών σε επενδυτές και ειδικούς σε επιστημονικούς, τεχνικούς, ιατρικούς και ερευνητικούς τομείς
Μέτρα, που θα επιτρέψουν την κατοχή έως και 100% επιχειρήσεων οι οποίες εδρεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι τα τέλη του 2018, ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.
Η απόφαση είναι μέρος μιας ευρύτερης αλλαγής στο σύστημα βίζας διάρκειας έως και 10 ετών σε επενδυτές και ειδικούς σε επιστημονικούς, τεχνικούς, ιατρικούς και ερευνητικούς τομείς.
Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προήδρευσε ο Σείχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum, αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των ΗΑΕ και κυβερνήτης του Ντουμπάι.
Ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας να εφαρμόσει την απόφαση και να υποβάλει μελέτη που θα παρακολουθεί τις επιπτώσεις του στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αναφέρει το Reuters.
Προς το παρόν, οι αλλοδαποί γενικά δεν μπορούν να κατέχουν περισσότερο από το 49% οποιασδήποτε επιχείρησης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκτός εάν ενσωματωθεί σε ειδική «ελεύθερη ζώνη».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης