Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaev: Ελπίζω σε λύση για το θέμα της ονομασίας πριν από τη Σύνοδο της ΕΕ τον Ιούνιο

tags :
Zaev: Ελπίζω σε λύση για το θέμα της ονομασίας πριν από τη Σύνοδο της ΕΕ τον Ιούνιο
Η συμφωνία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και να μην υπάρξει θα συνεχίσουμε να έχουμε φιλία με την Ελλάδα είπε ο Zaev
Την ελπίδα του να βρεθεί λύση με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 29 Ιουνίου εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Zoran Zaev μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Εύχομαι πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο να έχουμε λύση.
Η συμφωνία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως οι πολιτικές συνθήκες, η αντιπολίτευση στις δύο χώρες, και άλλους.
Και να μην υπάρξει συμφωνία θα συνεχίσουμε να έχουμε με την Ελλάδα φιλία χωρίς προϋποθέσεις.
Και στο τέλος της ημέρας η συμφωνία εξαρτάται και από τους ίδιους τους πολίτες» ανέφερε ο Zaev, ο οποίος νωρίτερα μετέφερε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους την εκτίμηση του πως οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε λύση.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ της ΠΓΔΜ, ο Zaev υποστήριξε ότι συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπάρξει μια λύση που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.
Όπως είπε, η συνάντηση του με τον κ.Τσίπρα ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς επιβεβαίωσαν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί έως σήμερα.
"Ήταν σημαντικό να επιβεβαιώσουμε όλες τις έως σήμερα επιτυχίες μας.
Μιλήσαμε επί της ουσίας και εξετάσαμε διάφορες επιλογές" υποστήριξε ο Zaev, αναφέροντας πως πρέπει να γίνουν εκτεταμένες συζητήσεις και στις δύο χώρες - με τους Προέδρους με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης - έτσι ώστε οι δύο κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Zaev εξέφρασε και αυτός τη συγκρατημένη του αισιοδοξία για την έκβαση της συνάντησης.
"ΠΓΔΜ και Ελλάδα ενδυναμώνουν την φιλία τους.
Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε μια λύση που θα προστατεύει την αξιοπρέπεια των πολιτών και των δύο κρατών" ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο Zoran Zaev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης