Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini (Λέγκα του Βορρά): Δεν θα μας σταματήσουν οι εκβιασμοί των αγoρών

Salvini (Λέγκα του Βορρά): Δεν θα μας σταματήσουν οι εκβιασμοί των αγoρών
Ζωντανή δήλωση Salvini μέσω social media
Μήνυμα στις αγορές ότι δεν θα περάσει ο εκβιασμός τους, έστειλε ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, με δήλωσή του μέσω των social media.
«Προσπαθούν να μας σταματήσουν με τον συνήθη εκβιασμό της ανόδου των spreads, την πτώση του χρηματιστηρίου και τις ευρωπαϊκές απειλές.
Αυτή τη φορά αλλάζουμε, περισσότερη δουλειά, λιγότεροι μετανάστες, περισσότερη ασφάλεια και λιγότερη φορολογία», δήλωσε ο Salvini την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνηση με το Κίνημα Πέντε Αστέρων.
Ο Salvini έκανε λόγο για «παιχνίδι του spread που επιστρέφει» και για «κάποια σαλόνια των Βρυξελλών τα οποία ανησυχούν».
Την παρέμβαση Salvini προκάλεσε η αναταραχή που επικρατεί στις αγορές, μετά τη διαρροή του προσχεδίου της προγραμματικής συμφωνίας, στην οποία γινόταν λόγος για διαγραφή χρέους 250 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ,  την οποία ωστόσο έσπευσαν να διαψεύσουν τα δύο κόμματα.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο να αναλάβει την πρωθυπουργία, ο Salvini τόνισε ότι θα ήταν μεγάλη τιμή για τον ίδιο, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι για το καλό της χώρας μπορεί να κάνει ένα βήμα πίσω και να μην ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.
«Δεν είμαι ο Μπάτμαν, δεν είμαι ο Σούπερμαν», ανέφερε ο επικεφαλής της Λέγκας.
«Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος που θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση για να κάνει πράξη αυτό που του ζητήθηκε», τόνισε.
Ο Salvini δήλωσε χαρούμενος γιατί σήμερα σημειώθηκαν βήματα προόδου, «παρά τα συνηθισμένα κόλπα εναντίον μας».
«Κατεβαίνουν οι βάρβαροι στη Ρώμη; Καλύτερα βάρβαροι παρά υποτακτικοί που πουλάνε την αξιοπρέπεια και το μέλλον των Ιταλών», δήλωσε ο Salvini.

Προαναγγέλλει απελάσεις μεταναστών

«Το μεταναστευτικό θα αποτελέσει κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησής μας», δήλωσε πριν από λίγο ο γραμματέας της Λέγκα.
Πρόσθεσε ότι «θα μπορούν να μπουν στην Ιταλία μόνον οι έντιμοι άνθρωποι που έχουν δουλειά, αλλά χιλιάδες απατεώνες θα πρέπει να φύγουν».
Ο επικεφαλής της Λέγκας υπογράμμισε επίσης ότι θα καταργήσει τα κονδύλια της κυβέρνησης Gentiloni για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.
«Όσο μας επιτίθενται, αυξάνεται η βούλησή μου να φτιάξουμε αυτή την κυβέρνηση», τόνισε.
Και επανέλαβε ότι η οριστική συμφωνία με τα Πέντε Αστέρια «μπορεί να υπογραφεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης