Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ηλεκτρονική τράπεζα χρησιμοποιεί Bitcoin για τη μεταφορά δανείων ανά τον κόσμο

Γερμανία:   Ηλεκτρονική τράπεζα χρησιμοποιεί Bitcoin για τη μεταφορά δανείων ανά τον κόσμο
Οι περισσότεροι πελάτες της ηλεκτρονικής τράπεζας είναι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων ή ελεύθεροι επαγγελματίες
Ηλεκτρονική τράπεζα, που επιτρέπει στους πελάτες της να μεταφέρουν δάνεια οπουδήποτε στον κόσμο με τη χρήση Bitcoin, ίδρυσε ο Γερμανός Ravoslav Albrecht.
Η Bitbond χρησιμοποιεί κρυπτοσυστήματα όπως το Bitcoin για να παρακάμψει το διεθνές σύστημα μεταφοράς Swift και να δανείσει χρήματα ανά τον κόσμο γρήγορα και με χαμηλό κόστος.
«Οι παραδοσιακές μεταφορές χρημάτων είναι σχετικά δαπανηρές λόγω των τελών συναλλάγματος και μπορούν να διαρκέσουν λίγες μέρες», δήλωσε ο Albrecht στο Reuters TV.
«Με την Bitbond, οι πληρωμές λειτουργούν ανεξάρτητα από τον τόπο όπου είναι πελάτες. Μέσω του διαδικτύου είναι πολύ, πολύ γρήγορο και τα τέλη είναι χαμηλά», σημείωσε.
Οι πελάτες διατηρούν τα δάνεια σε ψηφιακές μάρκες, όπως το Bitcoin, μόνο για δευτερόλεπτα ή λεπτά μέχρι να ανταλλάσσονται στο νόμισμα της χώρας όπου επιθυμούν να λάβουν τα χρήματα, αποφεύγοντας τα κρυπτογραφημένα νομίσματα που μεταβάλλουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Το Bitcoin έχει χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για δάνεια, αλλά ποτέ δεν είναι ένας τρόπος μεταφοράς της πίστωσης σε νόμισμα διεθνώς, αναφέρει το Reuters.
Η υπηρεσία του Albrecht κερδίζει συνεχώς σε δημοτικότητα μεταξύ των πελατών από τότε που ξεκίνησε την εταιρεία το 2013.
Το γραφείο του απασχολεί 24 άτομα από 12 χώρες που διαχειρίζονται δάνεια για 100 πελάτες ύψους περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε μήνα.
Οι περισσότεροι πελάτες είναι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων ή ελεύθεροι επαγγελματίες, λέει ο Albrecht.
Τα δάνεια είναι σχετικά μικρά και δεν υπερβαίνουν τα 50.000 δολάρια.
Το 2016, η Bitbond αδειοδοτήθηκε επίσημα ως τράπεζα και από τότε έχει κερδίσει πολλούς επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης