Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Επιστρέφει στην ενεργό πολιτική ο Berlusconi - Δικαστήριο του Μιλάνου άρει την απαγόρευση του εκλέγεσθαι

Reuters: Επιστρέφει στην ενεργό πολιτική ο Berlusconi - Δικαστήριο του Μιλάνου άρει την απαγόρευση του εκλέγεσθαι
Ο Berlusconi καταδικάστηκε για φορολογική απάτη το 2013 που οδήγησε στην απαγόρευση από το να αναλάβει οποιοδήποτε κυβερνητική και κοινοβουλευτική θέση για έξι χρόνια
Σε άρση της απαγόρευσης της κατοχής δημόσιου αξιώματος προς τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Silvio Berlusconi προχώρησε ιταλικό δικαστήριο δίνοντας του το «πράσινο φως» να γίνει πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές.
Όπως αναφέρει το Reuters, η απόφαση μπορεί να έφτασε πολύ αργά για τον 81 ετών Berlusconi, ο οποίος μόλις πριν από τρεις ημέρες έδωσε την ευλογία του στον πολιτικό του σύμμαχό τη Λέγκα του Βορά, για τη σύσταση κυβέρνησης συνεργασίας με το Κίνημα των 5 Αστέρων χωρίς τη συμμετοχή του στον κυβερνητικό σχηματισμό.
Ο Berlusconi καταδικάστηκε για φορολογική απάτη το 2013, που οδήγησε στην απαγόρευση από το να αναλάβει οποιοδήποτε κυβερνητική και κοινοβουλευτική θέση για έξι χρόνια.
Ωστόσο, η απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα (12/5) δικαστηρίου του Μιλάνου, το οποίο εποπτεύει την εφαρμογή των ποινών, έκρινε ότι θα μπορούσε να αρθεί ένα χρόνο νωρίτερα η απαγόρεσυση αυτή λόγω "καλής συμπεριφοράς".
«Πέντε χρόνια αδικίας έχουν τελειώσει» αναφέρει το κόμμα του Forza Italia το οποίος πανηγυρίζει που «ο Berlusconi μπορεί και πάλι να είναι υποψήφιος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης