Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στην Ιταλία - Στο +0,52% ο FTSE MIB

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στην Ιταλία - Στο +0,52% ο FTSE MIB
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (11/5/2018) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,11% υψηλότερα, στις 392,39 μονάδες, με τους κλάδους να τερματίζουν με μεικτά πρόσημα.
Ο δείκτης σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 1,4% κατέγραψε κέρδη για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα - το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Μάρτιο του 2015.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,17% στις 13.001,24 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,31% στις 7.724,55 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,07% χαμηλότερα, στις 5.541,94 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,52% στις 24.159,34 μονάδες, καθώς το Κίνημα των Πέντε Αστέρων επιχείρησε να καθησυχάσει τις αγορές.


O ηγέτης του Κινήματος, Luigi di Maiο, υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση συνασπισμού δεν θα αποτελέσει απειλή για την Ευρώπη.
Παράλληλα, πηγές του Κινήματος Πέντε Αστέρων ανέφεραν στο «Reuters» ότι η διαχείριση των δημοσιονομικών θα είναι συνετή.
Σημειώνεται ότι σε μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής, η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα Πέντε Αστέρων βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά το «πράσινο φως» από τον Silvio Berlusconi.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι αν όλα κυλήσουν ομαλά, δεν αποκλείεται η νέα κυβέρνηση να ορκιστεί ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι δύο πλευρές προσπαθούν να καταλήξουν στο όνομα του πρωθυπουργού, με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera» να αναφέρει ότι τα δύο κόμματα προσανατολίζονται σε έναν τεχνοκράτη.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Monte dei Paschi σημείωσε «άλμα» 17,65%, καθώς η ιταλική τράπεζα επέστρεψε στην κερδοφορία στο α’ τρίμηνο του 2018, λαμβάνοντας στήριξη από τα χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα και επισφάλειες.
H ιταλική τράπεζα, η οποία διασώθηκε πέρυσι από το ιταλικό δημόσιο, κατέγραψε καθαρά κέρδη 187,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 169,2 εκατ. ευρώ του α’ τριμήνου του 2017.
Χθες η τράπεζα γνωστοποίησε πως ολοκλήρωσε την πώληση μέσω τιτλοποίησης χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων ύψους περίπου 24,1 δισ. ευρώ.
Η Monte dei Paschi επέστρεψε στο χρηματιστήριο του Μιλάνου μετά από 10μηνη αναστολή διαπραγμάτευσης.
Άνοδο σημείωσε η μετοχή και της Mediobanca, κλείνοντας στο +0,79%, καθώς η ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε μια αύξηση 5,1% στα κέρδη της για το α’ τρίμηνο του 2018, στα 205,6 εκατ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα της τράπεζας δέχτηκαν ώθηση από τις ισχυρές επιδόσεις στη μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ενώ αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Τις καλύτερες επιδόσεις κατέγραψε ο κλάδος πρώτων υλών, σημειώνοντας άνοδο 1,7%, στον απόηχο ισχυρών κερδών.
Η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας χάλυβα στον κόσμο, της ArcelorMittal σημείωσε «άλμα» 2,3%, μετά τα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του 2018.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολούθησαν και τις δηλώσεις του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, ο οποίος τόνισε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται ένα νέο δημοσιονομικό «εργαλείο» προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες νέες κρίσεις.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης