Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η απόφαση του Trump για το Ιράν δεν αποτελεί λόγο αμφισβήτησης των διατλαντικών δεσμών

Merkel: Η απόφαση του Trump για το Ιράν δεν αποτελεί λόγο αμφισβήτησης των διατλαντικών δεσμών
Η απόφαση του Trump να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν δεν αποτελεί λόγο για να τεθεί εν αμφιβόλω η σχέση της Ευρώπης με τις ΗΠΑ, δήλωσε η Angela Merkel
Η πρόσφατη απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να αποσύρει τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν δεν αποτελεί λόγο για να τεθεί εν αμφιβόλω η σχέση της Ευρώπης με τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα (11/5/2018) η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Η ίδια πρόσθεσε ότι οι δυνατότητες για τη διάσωση της συμφωνίας χωρίς τις ΗΠΑ πρέπει να συζητηθούν με το Ιράν.
Επισημαίνεται ότι η συμφωνία υπογράφτηκε τον Ιούλιο του 2015 έπειτα από πολύχρονες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και στην Ομάδα 5+1 (Γερμανία, Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Ρωσία).
Βάσει της συμφωνίας η Τεχεράνη δέχθηκε να παγώσει το πυρηνικό πρόγραμμά της έως το 2025.

Τηλεφωνική επικοινωνία Merkel - Putin

Εν τω μεταξύ, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν να βρίσκεται στο επίκεντρο της συνομιλίας, όπως γνωστοποίησε το Κρεμλίνο.
Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, και οι δύο τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.
Οι ηγέτες «συζήτησαν την κατάσταση που συνδέεται με το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν) μετά τη μονομερή αμερικανική αποχώρηση», ανέφερε το Κρεμλίνο σε μια ανακοίνωση, μια εβδομάδα πριν από την επίσκεψη της Μέρκελ στη Ρωσία.
«Υπογράμμισαν τη θεμελιώδη σημασία της διατήρησης του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης