Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας πρέπει να εντείνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις - Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος

Kuroda (BoJ): Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας πρέπει να εντείνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις - Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας εξακολουθεί να διατηρεί κοινή γραμμή με την κυβέρνηση της χώρας σε ότι αφορά τη νομισματική πολιτική
Στην ανάγκη επίτευξης μεγαλύτερης προσπάθειας από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας στον τομέα της ανάπτυξης, αναφέρφθηκε σήμερα (11/5) ο επικεφαλής της Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, απευθύνοντας έκκληση προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Shinzo Abe, για περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Ειδικότερα, ο Kuroda ανέφερε ότι η κυβέρνση έχει σημειώσει «σημαντική» πρόοδο στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων ώστε να διορθώσει τη δημοσιονομική κατάσταση της Ιαπωνίας, αν και με κάποια καθυστέρηση.
Παράλληλα, ο ίδιος διατύπωσε για ακόμα μία φορά την κοινή θέση κυβέρνησης και Bank of Japan για την ανάγκη διατήρηση της νομισματικής χαλάρωσης, μέχρι να απομακρυνθεί η χώρα από τον αποπληθωρισμό.
«Απαιτείται περισσότερη δουλειά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν μέρος των πολτικών Abeconomics του πρωθυπουργού ώστε να αναθερμάνουν την οικονομία», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Kuroda, προσθέτοντας ότι «θα χρειαστεί ένα διάστημα προτού τα μέτρα αρχίζουν να επηρεάζουν την οικονομία».
Ο ίδιος, σε ερώητηση που του έγινε σχετικά με τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές πολτικές της κυβέρνησης, τόνισε ότι «εξακολυθούν να υπάρχουν ορισμένα βήματα που η κυβέρνηση πρέπει να λάβει στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης».
Στην ίδια συνεδρίαση του ιαπωνικού κοινοβουλίου βρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Taro Aso, ο οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση και η Bank of Japan θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού και να αναπτύσσουν όλα τα διαθέσιμα μέτρα για να επιτύχουν ισχυρή ανάπτυξη».
«Ευελπιστών ότι η Bank of Japan θα συνεχίσει την τολμηρή νομισματική χαλάρωση και τον έλεγχο της απόδοσης της καμπύλης για να επιτύχει τον στόχο της για τις τιμές», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του ιάπωνα υπουργού Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης