Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτω από τις 93 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, απώλειες έναντι του ευρώ

Κάτω από τις 93 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, απώλειες έναντι του ευρώ
Ισχυρή άνοδος του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου
Κάτω από τις 93 μονάδες υποχώρησε σήμερα (10 Μαΐου 2018) ο δείκτης δολαρίου Ηνωμένων Πολιτειών (ICE U.S. Dollar Index), εν μέσω ανησυχιών για νέες γεωπολιτικές αναταραχές, μετά την απόφαση του Donald Trump να αποσύρει τη χώρα από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.
Παράλληλα, οι ανησυχίες για εκτόξευση του πληθωρισμού υποχώρησαν προσωρινά, καθώς οι τιμές καταναλωτή της αμερικανικής οικονομίας παρουσίασαν αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη τον Απρίλιο του 2018, διότι το αυξανόμενο κόστος για τη βενζίνη αντισταθμίστηκε από μια συγκράτηση των τιμών στην υγειονομική περίθαλψη.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) σημείωσε άνοδο 0,2%, έναντι αύξησης 0,1% του Μαρτίου.
Στους 12 μήνες έως τον Απρίλιο, ο CPI αυξήθηκε κατά 2,5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Φεβρουάριο του 2017, μετά από άνοδο 2,4% τον Μάρτιο.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1%, μετά από δύο συνεχόμενες μηνιαίες αυξήσεις κατά 0,2%.
Ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, όσο και τον Μάρτιο.
Ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης (PCE), ο προτιμώμενος δείκτης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για τον πληθωρισμό, σημείωσε ετήσια άνοδο 1,9% τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με διαφορετική έκθεση του υπουργείου Εμπορίου.
Στον απόηχο των παραπάνω, ο δείκτης δολαρίου (ενιαία τιμή έναντι των έξι κυριότερων ανταγωνιστικών νομισμάτων) διαπραγματεύεται στις 92,7 μονάδες, με τις ισχυρότερες απώλειες για το επικρατέστερο νόμισμα να καταγράφονται έναντι του ευρώ, ήτοι 0,5%.




Την ίδια στιγμή, στις 19:45, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά περίπου 0,4% και 0,2% έναντι της βρετανικής λίρας και του ιαπωνικού γεν, αντίστοιχα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης