Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (πρωθ. Ουγγαρίας): Η ΕΕ πρέπει να εγκαταλείψει τον «εφιάλτη» των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης»

Orban (πρωθ. Ουγγαρίας): Η ΕΕ πρέπει να εγκαταλείψει τον «εφιάλτη» των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης»
Να υπερασπιστεί τις χριστιανικές αξίες του έθνους του και να καταπολεμήσει τις ποσοστώσεις μετανάστευσης της ΕΕ δεσμεύτηκε ο Viktor Orban
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εγκαταλείψει τον «ψευδαισθητικό εφιάλτη» των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης», δήλωσε σήμερα (10/5/2018) ο ούγγρος πρωθυπουργός, Viktor Orban, δεσμευόμενος να υπερασπιστεί τις χριστιανικές αξίες του έθνους του και να καταπολεμήσει τις ποσοστώσεις μετανάστευσης της ΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Orban επανεξελέγη για μια τρίτη συνεχή τετραετή θητεία στον πρωθυπουργικό θώκο τον περασμένο μήνα και είναι ήδη ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στη μετακομμουνιστική ιστορία της Ουγγαρίας.
Στην πρώτη του ομιλία στο νέο κοινοβούλιο, που τον εξέλεξε σήμερα και επίσημα πρωθυπουργό, ο Orban δήλωσε ότι η νέα κυβέρνησή του θα οικοδομήσει μια «χριστιανική δημοκρατία».
Ο ούγγρος πρωθυπουργός υποσχέθηκε να ενισχύσει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα και να αντιστρέψει τη δημογραφική υποχώρηση.
«Θα αντιταχθούμε στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις μετανάστευσης... και θα αγωνιστούμε για την προστασία των συνόρων», είπε.
«(Η ΕΕ) πρέπει να εγκαταλείψει τους “ ψευδαισθητικούς εφιάλτες” των “Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης”, η ΕΕ πρέπει να επανέλθει στην πραγματικότητα.
Ως πρώτο βήμα θα πρέπει να αλλάξει το σκεπτικό της για τη μετανάστευση», συνέχισε ο Orban.
Ο ίδιος τόνισε είπε επίσης ότι η εποχή της φιλελεύθερης δημοκρατίας έχει τελειώσει.
«Αντικαταστήσαμε μια ναυαγιακή φιλελεύθερη δημοκρατία με μια χριστιανική δημοκρατία του 21ου αιώνα, η οποία εγγυάται την ελευθερία και την ασφάλεια των ανθρώπων», δήλωσε ο Orban.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης