Τελευταία Νέα
Διεθνή

Uber: Ανοικτός διαγωνισμός για την επιλογή της πρώτης πόλης εκτός ΗΠΑ που θα λανσάρει το uberAIR

tags :
Uber: Ανοικτός διαγωνισμός για την επιλογή της πρώτης πόλης εκτός ΗΠΑ που θα λανσάρει το uberAIR
Uber: Ανοικτός διαγωνισμός για την επιλογή της πρώτης πόλης εκτός ΗΠΑ που θα λανσάρει το uberAIR
Στη 2η Annual Elevate Summit, η Uber ανακοίνωσε ανοιχτό παγκόσμιο διαγωνισμό για την επιλογή μίας πόλης που θα λανσάρει το uberAIR.
Το πρόγραμμα Elevate της Uber δημιουργεί παγκοσμίως, μια αστική εναέρια υπηρεσία διαμερισμού. Από το 2023, οι πελάτες της Uber θα μπορούν κατόπιν αιτήματος, με το πάτημα ενός κουμπιού να πετάξουν.
Για να γίνει εφικτό αυτό, η Uber έχει συγκεντρώσει ένα δίκτυο συνεργατών που περιλαμβάνει κατασκευαστές οχημάτων, εταιρείες real estate, προγραμματιστές τεχνολογίας και πολλά άλλα.
Για να λανσάρει το uberAIR στην αγορά, η Uber σχεδιάζει να συνεργαστεί με τρεις πόλεις.
Αυτό θα φέρει μια ισορροπία μεταξύ των στόχων της εταιρείας και της πολυμορφίας των πόλεων, που θα βοηθήσει την υπηρεσία στο να πετύχει μια μακροπρόθεσμη επιτυχία.
Το Ντάλας και το Λος Άντζελες έχουν ήδη ανακοινωθεί ως οι δύο πρώτες πόλεις που θα λανσαριστεί η υπηρεσία, και η Uber αναζητά τώρα την τρίτη πόλη που θα συνεργαστεί.
Αυτές οι τρεις πόλεις θα είναι οι πρώτες που θα προσφέρουν uberAIR πτήσεις, με στόχο να πραγματοποιηθούν πτήσεις επίδειξης το 2020 και να ξεκινήσουν οι εμπορικές μεταφορές το 2023.
"Είμαστε ενθουσιασμένοι από το ενδιαφέρον που έχουμε λάβει από τη διεθνή κοινότητα και έχουμε επισημοποιήσει πλέον μια διαδικασία με την οποία οι ενδιαφερόμενες πόλεις μπορούν να συνδεθούν άμεσα με την Uber και να διατυπώσουν τις απόψεις τους για το πώς το uberAIR μπορεί να επηρεάσει θετικά την αγορά τους και πώς μπορούν να βοηθήσουν στο λανσάρισμα και την απογείωση της υπηρεσίας", δήλωσε ο Jeff Holden, Chief Product Officer της Uber.
Αυτή η ευκαιρία είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε πόλη, έξω από τις ΗΠΑ, που υπάρχει η επιθυμία για μια δραματική βελτίωση των μεταφορών και οι συνθήκες ευνοούν την αστική αεροπορική κινητικότητα.
Η Uber αναζητεί πόλεις, όπου οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε εθνικό και τοπικό επίπεδο δεσμεύονται να επιτρέψουν την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών μεταφοράς.
Οι ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις μπορούν να επισκεφτούν το Uber.com/air για να μάθουν περισσότερα και να επικοινωνήσουν με την ομάδα της Uber Elevate μέχρι την 1η Ιουλίου 2018.
Μετά την ημερομηνία αυτή, η ομάδα Elevate σχεδιάζει να ξεκινήσει συστηματικά συζητήσεις με τις πόλεις που έχουν υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος, στις οποίες ένα uberAIR δίκτυο θα ήταν κατάλληλο για προσαρμογή.
Προκειμένου να είναι κατανοητό τι θα μπορούσε να κάνει μια αστική πόλη κατάλληλη υποψήφια, η Uber έκανε τις εξής παρατηρήσεις:
 
⦁ Οι πόλεις με πληθυσμό άνω των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων και πυκνότητα άνω των 2.000 ατόμων ανά τετραγωνικό μίλι θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν συγκεντρωτικές υπηρεσίες διαμερισμού και έτσι να ωφεληθούν περισσότερο από ένα uberAIR δίκτυο .

⦁ Οι ιδανικές πόλεις είναι πολυκεντρικές, με πολλούς πυκνούς κόμβους ανάπτυξης σε αστική περιοχή και αντιμετωπίζουν σημαντική κυκλοφοριακή συμφόρηση. Μια μεγάλη και διασκορπισμένη διάταξη της πόλης σημαίνει ότι το uberAIR θα είναι σε θέση να προσφέρει σημαντικά οφέλη εξοικονόμησης χρόνου, σε ταχύτητες 150-200 μίλια ανά ώρα.

⦁ Η παρουσία ενός κοντινού μεγάλου αεροδρομίου, όπου το ταξίδι μπορεί συχνά να διαρκέσει περισσότερο από 1 ώρα από ή προς το κέντρο της πόλης, λόγω της απόστασης, της ζήτησης ή των σημείων συμφόρησης (π.χ. γέφυρες, σήραγγες), θα καταστήσουν επιτακτική τη χρήση της υπηρεσίας.

⦁ Επειδή το uberAIR θα παρέχει μεταφορά από κόμβο σε κόμβο και όχι από σημείο σε σημείο, είναι κρίσιμο να μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε μια πολύτροπη λύση που θα περιλαμβάνει και άλλες επιλογές, όπως η δημόσια συγκοινωνία, η υπηρεσία διαμερισμού, η ποδηλασία και το περπάτημα, σε μια πυκνή κατοικημένη περιοχή.

⦁ Οι πόλεις πρέπει να έχουν σταθερές και ευνοϊκές περιβαλλοντικές συνθήκες, κατάλληλες για αεροπορικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης ακραίων καιρικών συνθηκών, θερμοκρασίας και ανύψωσης.

⦁ Για να διευκολυνθεί η κατασκευή των Skyports θα είναι σημαντικό να υπάρξει η συμμετοχή τουλάχιστον ενός μεγάλου real estate συνεργάτη. Θα είναι επίσης χρήσιμο να υπάρχει άδεια οικοδόμησης που επιτρέπει την κατασκευή, όπως και διαδικασίες χωροταξικού σχεδιασμού που επιτρέπουν την κοινή χρήση μεταφοράς, καθώς και μειωμένες απαιτήσεις στάθμευσης.

⦁ Η επίτευξη του στόχου της λειτουργίας 100% ηλεκτρικών αεροσκαφών VTOL, θα απαιτήσει τελικά ένα ισχυρό ηλεκτρικό δίκτυο που θα τροφοδοτείται από ενέργεια χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα. Για αυτό η δέσμευση της πόλης να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και να επενδύσει στην τεχνολογία εκσυγχρονισμού του δικτύου είναι κρίσιμη.

⦁ Το να ‘‘ξεκλειδώσεις’’ τις δυνατότητες του ουρανού θα απαιτήσει τον εκσυγχρονισμό του κανονιστικού πλαισίου. Μια φιλοσοφία προοδευτικών ρυθμιστικών προσεγγίσεων σχετικά με τις νέες τεχνολογίες κινητικότητας, όπως το rideshare, τα «dockless bikes» - ποδήλατα χωρίς σταθμό, τα αυτόνομα οχήματα και τα drones, είναι πολύτιμη.

⦁ Στον πυρήνα, πρόκειται για μια συνεργασία - η Uber αναζητά έναν συνεργάτη που είναι τόσο ενθουσιασμένος με το μέλλον της εναέριας κυκλοφορίας όσο είμαστε και εμείς και που θα είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει τα προβλεπόμενα εμπόδια όσο και τα απρόβλεπτα, προκειμένου να φέρει το uberAIR στην αγορά.


Είναι σημαντικό ότι η Uber δεν αναζητά πόλεις που να παρέχουν φορολογικές ελαφρύνσεις ή τοπικά κίνητρα. Αντίθετα, η Uber αναζητά πόλεις με φιλοδοξία που επενδύουν στα συστήματα μεταφοράς τους και επιθυμούν να φέρουν το uberAIR στην αγορά για τους κατοίκους τους το συντομότερο δυνατό.

Συνεργασία με εταιρείες ηγέτες στην αρχιτεκτονική - Τα πρώτα uberAIR Skyport σχέδια  

Κατά τη διάρκεια της 2ης Uber Elevate Summit, έξι εταιρείες ηγέτες στο χώρο της αρχιτεκτονικής και της μηχανολογικής παρουσίασαν τα πρώτα σχέδια των uberAIR Skyports.
Αυτά τα πιλοτικά σχέδια καταδεικνύουν τα πρώτα βήματα των ηγετών της βιομηχανίας στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές για εργασίες μεγάλου μεγέθους των δικτύων uberAIR εντός και γύρω από τις πόλεις.
Ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές, έξι πιλοτικά σχέδια επιλέχθηκαν, γεγονός που αποδεικνύει τον υψηλό βαθμό ρεαλισμού και τεχνικής σκοπιμότητας: οι Gannett Fleming, BOKA Powell, Humphreys & Partners Architects, Pickard Chilton που συνεργάζεται με την Arup, Corgan και The Beck Group.
Τα Skyports σχεδιάστηκαν ώστε να υποστηρίξουν τις διαδικασίες προσγείωσης και απογείωσης του uberAIR σε ένα γεμάτο κόσμο σημείο, όπως ένα στάδιο ή ένα χώρο συναυλίας.  
Τα πιλοτικά σχέδια πρέπει να είναι ικανά να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μετακίνησης περισσότερων από 4.000 επιβατών την ώρα, καλύπτοντας 30 στρέμματα (3 εκτάρια) και πληρώντας τις προδιαγραφές θορύβου και περιβάλλοντος, ώστε να διασφαλίζουν σε ποσοστό 100% ότι τα ηλεκτρικά VTOLS είναι ικανά να επαναφορτιστούν ανάμεσα στις μετακινήσεις με ελάχιστη επίδραση στις κοντινές κοινότητες.
«Σήμερα η Uber προσκάλεσε έξι από τις πιο καινοτόμες αρχιτεκτονικές εταιρείες για να μοιραστεί τα πιλοτικά σχέδια τους στην ετήσια Summit.
Αυτό είναι το επιστέγασμα εκατοντάδων σχεδιαστών και μηχανικών που δημιούργησαν δεκάδες σχέδια για ένα εξαιρετικά αποδοτικό και μετρήσιμο Skyport.
Παρότι το uberAIR μπορεί να φαντάζει ως μακρινό όνειρο, είναι πολύ πιο κοντά από ότι υπολογίζετε και οι αστικές υποδομές πρέπει να μπουν σε τροχιά ανάπτυξης ώστε να συμβαδίσουν.
Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με εταιρείες ηγέτες στο χώρο ώστε να “φανταστούμε” πως θα λειτουργήσουν τα φυσικά Skyports υπό κλίμακα και πως να σχεδιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο ήσυχους χώρους με περιβαλλοντολογική συναίσθηση, δημιουργώντας φυσικούς θύλακες δραστηριότητας για τις μετακινήσεις του μέλλοντος», δήλωσε ο John Badalamenti, Head of Design for Advanced Programs and Aviation της Uber.
Θα βρείτε εδώ φωτογραφίες και videos των έξι τελικών σχεδίων και μια περίληψη παρακάτω.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης