Τελευταία Νέα
Διεθνή

Royal Bank of Scotland: Στα 4,9 δισ. δολ. ο διακανονισμός με τις ΗΠΑ για την πώληση ενυπόθηκων χρεογράφων

tags :
Royal Bank of Scotland: Στα 4,9 δισ. δολ. ο διακανονισμός με τις ΗΠΑ για την πώληση ενυπόθηκων χρεογράφων
Ο διευθύνων σύμβουλος της RBS χαρακτήρισε την εξέλιξη ως μία «στιγμή-ορόσημο» για την τράπεζα
Σε συμφωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προχώρησε η Royal Bank of Scotland, η οποία θα καταβάλει εν τέλει πρόστιμα ύψους 4,9 δισ. δολ. ως διακανονισμό για την πώληση ενυπόθηκων χρεογράφων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης του 2008.
Συγκεκριμένα, από το παραπάνω ποσό τα 3,4 δισ. δολ. θα καλυφθούν από τις ισχύουσες διατάξεις, ενώ τα υπόλοιπα 1,4 δισ. ευρώ θα «αφαιρεθού» από τα κέρδη της τράπεζας κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Παρά το γεγονός ότι ο διακανονισμός έχει συμφωνηθεί, η Royal Bank of Scotland δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα υπογραφεί μία νομικά δεσμευτική συμφωνία.
Ωστόσο, το ποσό του προστίμου δεν αναμένεται να αλλάξει, σε μία εξέλιξη η οποία έφερε μία σχετική ανακούφιση στις τάξεις των επενδυτών, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι το πρόστιμο θα μπορούσε να αγγίξει ακόμα και τα 10 δισ. δολ.
Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland, Ross McEwan, η παραπάνω απόφαση αποτελεί «στιγμή-ορόσημο» για την τράπεζα.
«Η επίτευξη αυτού του διακανονισμού με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης θα μας επιτρέψει να ασχοληθούμε με το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για τις παγκόσμιες φιλοδοξίες της τράπεζας πριν από την κρίση», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της RBS, προσθέτοντας ότι «η κατάργηση της αβεβαιότητας σημαίνει ότι η επενδυτική περίπτωση της τράπεζας είναι πολύ πιο ξεκάθαρη».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης