Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σιγκαπούρη το πιθανότερο μέρος για τη συνάντηση Kim Jong un – Trump

Η Σιγκαπούρη το πιθανότερο μέρος για τη συνάντηση Kim Jong un – Trump
Αισιόδοξο το κλίμα στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Β. Κορέας μετά την απελευθέρωση των τριών Αμερικάνων κρατούμενων
Η Σιγκαπούρη είναι η πιθανότερη τοποθεσία διεξαγωγής της συνόδου κορυφής του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong un, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.
Αυτό τουλάχιστον δήλωσε Αμερικάνος αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας, τονίζοντας ότι η Σιγκαπούρη είναι το πιθανότερο μέρος δεδομένου ότι ο Trump απέρριψε το ενδεχόμενο η συνάντηση να γίνει στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στα σύνορα Νότιας και Βόρειας Κορέας.
Σημειώνεται πως ο ίδιος ο Trump έχει γνωστοποιήσει πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τόσο η ημερομηνία όσο και η τοποθεσία της συνάντησης του με τον Kim.
Το κλίμα ενόψει των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας είναι ιδιαίτερα θετικό και αισιόδοξο ύστερα από την απόφαση του Kim να αφήσει ελεύθερους τους τρεις Αμερικάνους που κρατούνταν στη Β. Κορέα με την κατηγορία της κατασκοπίας.
Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίστηκε μεγάλη διπλωματική επιτυχία για τον Donald Trump.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo επιστρέφει αεροπορικώς από τη Β. Κορέα μαζί με τους 3 υπέροχους κυρίους τους οποίους όλοι θέλουν να συναντήσουν.
Φαίνονται να είναι καλά στην υγεία τους.
Εκτιμώ την κίνηση του Kim Jong un και την απόφαση να τους αφήσει να φύγουν» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης