Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της αποχώρησης ΗΠΑ από τη συμφωνία του Ιράν - Στο -0,44% έκλεισε ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της αποχώρησης ΗΠΑ από τη συμφωνία του Ιράν - Στο -0,44% έκλεισε ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,36% στις 30.512 μονάδες
Μεικτά πρόσημα εμφάνισαν σήμερα Τετάρτη (9/5) οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις που αφορούν την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Ιράν με τη Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,44% παρά το γεγονός ότι το αμερικανικό δολάριο καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +0,60% έναντι του γεν.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,26% στις 6.108 μονάδες, καθώς οι τιμές στο πετρέλαιο συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους μετά την ανακοίνωση του Trump για τη συμφωνία του Ιράν.
Η τιμή του Brent καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +3,10% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 77,17 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό σημειώνει άνοδο της τάξεως του +2,72% στα 70,94 δολ. ανά βαρέλι.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι νέες κυρώσεις που θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν θα μπορούσαν να περιορίσουν τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας κατά 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως, δημιουργώντας σημαντικό έλλειμμα στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,08% στις 3.158,81 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,36% στις 30.512 μονάδες.
Ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,11% στις 10.703,35 μονάδες, με τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου να δέχονται τη μεγαλύτερη ώθηση, ενώ ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,24% στις 2.443,98 μονάδες.
Η πλειοψηφία των επενδυτών διατηρεί στάση αναμονής λόγω της αβεβαιότητας που επικρατούν γύρω από τις εμπορικές διαφορές ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και των γεωπολιτικών κινδύνων που προκύπτουν από την αποχώρηση της Ουάσιγκτον από τη συμφωνία του Ιράν.
«Οι μεγάλοι δείκτης κινήθηκαν εντός ενός στενού εύρους με συρρικνούμενο όγκσο», σημείωσε ο αναλυτής της First Shanghai Securities, Linus Yip, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους επίσης και στο ταξίδι του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Κίνας, Liu He, στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συνεχιστούν οι συζητήσεις που αφορούν τις εμπορικές διαφορές μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης