Τελευταία Νέα
Διεθνή

Twenty-First Century Fox: Άνοδος 3% για τη μετοχή ενδοσυνεδριακά, εν αναμονή προσφοράς από την Comcast

Twenty-First Century Fox: Άνοδος 3% για τη μετοχή ενδοσυνεδριακά, εν αναμονή προσφοράς από την Comcast
Άνοδο άνω του 3% σημείωσε ενδοσυνεδριακά η μετοχή της Twenty-First Century Fox, στον απόηχο δημοσιεύματος που ανέφερε ότι η Comcast ετοιμάζεται να υποβάλει προσφορά για assets της
Άνοδο άνω του 3% σημείωσε ενδοσυνεδριακά σήμερα (8/5/2018) η μετοχή της Twenty-First Century Fox, στον απόηχο δημοσιεύματος του «Reuters» που ανέφερε ότι η εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης Comcast Corp. ετοιμάζεται να υποβάλει μια προσφορά για assets της εξ ολοκλήρου σε μετρητά, προκειμένου να ανταγωνιστεί μια συμφωνία που πέτυχε η Fox με τη Walt Disney Co., στα τέλη του περασμένου έτους.
Η Comcast, η μεγαλύτερη εταιρεία ψυχαγωγίας στον κόσμο, ζητά από επενδυτικές τράπεζες να αυξήσουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης γέφυρας κατά τουλάχιστον 60 δισ. δολ., ώστε να μπορεί να υποβάλει προσφορά για τις δραστηριότητες μέσων ενημέρωσης της Fox, όπως μεταδίδει το «Reuters», επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση της υπόθεσης.
Η Disney είχε υποβάλει τον Δεκέμβριο πρόταση για την εξαγορά των επιχειρήσεων ταινιών, τηλεόρασης και διεθνών δραστηριοτήτων της Fox, έναντι 52,4 δισ. δολ. σε μετοχές, προκειμένου να ενδυναμώσει την παρουσία της και να ανταγωνιστεί τις Netflix και Amazon.
Αναλυτές εκτιμούν πως μια ενδεχόμενη προσφορά από την Comcast είναι πιθανό να ωθήσει την Disney να αυξήσει τη δική της προσφορά.
Οι μετοχές της Disney υποχωρούν σήμερα κατά 1% στη Νέα Υόρκη, ενώ της Comcast σημειώνουν απώλειες άνω του 4,5%.
Πάντως, σύμφωνα με το «Reuters», η Comcast θα προχωρήσει σε μια πρόταση για τη Fox μόνο εάν η αμερικανική κυβέρνηση εγκρίνει την εξαγορά της Time Warner από την AT&T, έναντι 85 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης