Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Trump - Macron για το Ιράν - Έντονη ανησυχία και σε Βρετανία

Επικοινωνία Trump - Macron για το Ιράν - Έντονη ανησυχία και σε Βρετανία
Σήμερα (8/5/2018) θα ανακοινώσει ο Donald Trump την απόφαση του για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν 
Η απόφαση του για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν θα βρεθεί στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που θα έχουν σήμερα (8/5/2018) το απόγευμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron.
Στο μεταξύ, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων τάχθηκε υπέρ της "διόρθωσης" των προβληματικών σημείων στη συμφωνία και της κατά γράμμα εφαρμογής της, εκφράζοντας την άποψη ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να αποσυρθούν από αυτήν.
Μιλώντας λίγες ώρες πριν ανακοινώσει την απόφασή του ο Trump, για το αν θα παραμείνουν ή όχι οι ΗΠΑ στη διεθνή συμφωνία, ο Edward Royce είπε ότι με το "σκίσιμό" της δεν θα ανακτηθούν τα χρήματα που έχει λάβει η ιρανική κυβέρνηση ούτε θα αναγκαστούν οι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον να αντιμετωπίσουν τις επικίνδυνες δραστηριότητες της Τεχεράνης.
"Φοβάμαι ότι η απόσυρση (από τη συμφωνία) στην πραγματικότητα θα ανέκοπτε αυτές τις προσπάθειες" ανέφερε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ενόψει μιας ακρόασης στην Επιτροπή με θέμα το Ιράν.

Έντονη ανησυχία από τη Βρετανία

Η Βρετανία από την πλευρά της εξέφρασε την έντονη απαισιοδοξία της ενόψει της ανακοίνωσης του Trump.
"Δυστυχώς, είμαστε βαθιά απαισιόδοξοι για την ανακοίνωση του προέδρου Trump αργότερα σήμερα (8/5/2018).
Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι ακριβώς θα πει ο πρόεδρος Trump απόψε" είπε στο πρακτορείο Reuters ένας Βρετανός διπλωμάτης που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
"Ο στόχος μας παραμένει να διατηρήσουμε την JPCOA. Θα χρειαστεί να περιμένουμε για να καταλάβουμε ποιο είναι το σχέδιο των ΗΠΑ για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος μας, να αποτρέψουμε το Ιράν από το αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να αντιμετωπίσουμε τη στάση του στην περιοχή", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης