Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Υπερεκτιμημένος ο ρόλος της νομισματική πολιτικής στις χρηματοπιστωτικές αγορές

Powell (Fed): Υπερεκτιμημένος ο ρόλος της νομισματική πολιτικής στις χρηματοπιστωτικές αγορές
Ο πρόεδρος της Fed τονίζει ότι η επιρροή που ασκεί η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα στις αγορές είναι «υπερβολική»
Ως «υπερεκτιμημένο» χαρακτήρισε τον ρόλο που διαδραματίζει η νομισματική πολιτική της Federal Reserve στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές ο πρόεδρος της τράπεζας, Jerome Powell, κατά τη διάρκεια οικονομικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (8/5) στη Ζυρίχη.
Ειδικότερα, ο Powell ανέφερε ότι «ο ρόλος της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ στην πορεία των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών και στις ροές κεφαλαίων συχνά υπερεκτιμάται», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «η άνοδος της παγκόσμιας ανάπτυξης και των τιμών των εμπορευμάτων αποτελούν επίσημα παράγοντες».
Παράλληλα, τόνισε ότι η Fed πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι σε ενεδεχόμενους κινδύνους, καθώς εξομαλύνεται η νομισματική πολιτική, ενώ κατέστησε σαφές ότι η στρατηγική της πολιτικής της Fed θα ανακοινωθεί «όσο το δυνατόν σαφέστερα και με μεγαλύτερη διαφάνεια γίνεται», ώστε να αποφευχθούν διαταρχές στις αγορές.
«Η εξομάλυνση της πολιτικής της Fed έρχει προχωρήσει χωρίς διαταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές και οι προσδοκίες των συμμετεχόντων της αγοράς φαίνεται ότι είναι αρκετά ευθυγραμμισμένες με τις προδοκίες των αξιωματούχων της τράπεζας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της τράπεζας, διευκρινίζοντας πως «αυτό υποδηλώνει ότι οι αγορές δεν πρέπει να εκπλήσσονται από τις ενέργειές μας εάν η οικονομία εξελίσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες».
«Οι αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς θα πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστούν το γεγονός ότι οι προηγμένες οικονομίες κινούνται προς μία αυστηρότερη νομισματική πολιτική», καταλήγει ο Powell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης