Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος στις ασιατικές αγορές εν αναμονή ΗΠΑ - Στο +0,21% και τις 22.515 μονάδες ο Nikkei

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος στις ασιατικές αγορές εν αναμονή ΗΠΑ - Στο +0,21% και τις 22.515 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,45% στις 30,429 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τρίτη (8/5) οι αγορές στην Ασία, με εξαίρεση τη Νότια Κορέα, μετά την άνοδο που σημειώθηκε στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση του αμερικανού προέδρου Donald Trump για το αν θα αποσυρθεί εν τέλει από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τη Δύση.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,21% στις 22.515 μονάδες, παρά το γεγονός ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών στη χώρα κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση της τάξεως του -0,7% σε ετήσια βάση, για τον Μάρτιο του 2018, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάπτυξη της οικονομίας για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης KOPSI σημειώσε απώλειες της τάξεως του -0,47% κλείνοντας στις 2,449,81 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά +0,12% στις 6.091,90 μονάδες.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά +0,80% κλείνοντας στις 3.161,60 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος για τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος ενισχύεται κατά +1,45% στις 30.429 μονάδες.
Σε θετικό έδαφος επέστρεψε το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, καθώς η εξωτερική ζήτηση παρέμεινε ισχυρή παρά τις αυξημένες αμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.
Οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά +12,9% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017, έναντι ετήσιας πτώσης της τάξεως του -2,7% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα, τα στοιχεία για τις εξαγωγές ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος των εξαγωγών να περιοριστεί στο +7,5%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +21,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου +14,4% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι προβλέψεων για άνοδο +15,5%.
Ως εκ τούτου, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας διαμορφώθηκε στα 28,78 δισ. δολ. έναντι ελλείμματος της τάξεως του 4,98 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από τη Wall Street Journal ανέμεναν πλεόνασμα ύψους 27,5 δισ. δολ.
Σε ότι αφορά τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +0,82% στις 10.691,38 μονάδες, καθώς η ανοδική πορεία στο πετρέλαιο ενίσχυσαν τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου.
Πτωτικά κινείται σήμερα Τρίτη το πετρέλαιο, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τρεισήμισι ετών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση του αμερικανού προέδρου Donald Trump για το αν θα επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.
Συγκεκριμένα, το Brent υποχωρεί κατά -0,63% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 75,69 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,79% στα 70,17 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (7/5) ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η απόφαση σχετικά με την πορεία της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα εντός της σημερινής ημέρας, αντί του Σαββάτου 12 Μαΐου 2018 που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Εάν οι ΗΠΑ αποσυρθούν εν τέλει από τη συμφωνία του Ιράν με τη Δύση, οι εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης θα μπορούσαν να δεχθούν ισχυρό πλήγμα, δημιουργώντας έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά, το οποίο θα μπορούσε να ανέλθει ακόμα και στα 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης