Τελευταία Νέα
Διεθνή

Societe Generale: Ενισχύθηκαν κατά +14% τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο 2018, στα 850 εκατ. ευρώ

Societe Generale: Ενισχύθηκαν κατά +14% τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο 2018, στα 850 εκατ. ευρώ
Τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας υποχώρησαν στα 6,29 δισ. ευρώ, έναντι 6,47 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας Societe Generale για το πρώτο τρίμηνο του 2018, με τα αποτελέσματα να κρίνονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα κέρδη της γαλλικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +14%, στα 850 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 811,5 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τα έσοδα της Societe Generale υποχώρησαν στα 6,29 δισ. ευρώ, έναντι 6,47 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν τα έσοδα να παραμείνουν αμετάβλητα.
Ο βασικός δείκτης Tier 1 της τράπεζας, ο οποίος αποτελεί μέτρο κεφαλαιακής επάρκειας, υποχώρησε στο 11,2% έναντι 11,4% το τρίτο τρίμηνο του 2017.
Η Societe Generale δήλωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αρμόδιες αρχές για την επίτευξη λύσης «μέσα στις επόμενες εβδομάδες» σε δύο εκκρεμείς διαφωνίες στις ΗΠΑ, οι οποίες αφορούν τα επιτόκια αναφοράς και τις συναλλαγές που αφορούν αντισυμβαλλομένους από τη Λιβύη.
Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, η γαλλική τράπεζα τόνισε ότι εισήλθε σε μία «ενεργή» φάση συζητήσεων για τις διαφορές και είχε ως στόχο να επιλύσει σύντομα τις εκκρεμείς διαφορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης