Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας μετά την πτώση στη Wall - Στο -1,06% και τις 29.993 μονάδες ο Hang Seng

tags :
Πιέσεις στις αγορές της Ασίας μετά την πτώση στη Wall - Στο -1,06% και τις 29.993 μονάδες ο Hang Seng
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,32% στις 3.091,03 μονάδες
Με πτώση ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι αγορές στην Ασία, με εξαίρεση την Ταϊβάν, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας των ΗΠΑ που αφορούν τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,04% στις 2.461,38 μονάδες, με τον τομέα του χρηματοοικονομικού κλάδου να δέχεται τις περισσότερες πιέσεις και τη μετοχή της Samsung να υποχωρεί κατά -2,08%.
Παράλληλα, οι πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο ασκούν πιέσεις και στον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος υποχωρεί κατά -1,06%, στις 29.993 μονάδες, παραμένοντας καθ' οδόν ώστε να καταγράψει την έκτη εβδομαδιαία του απώλεια κατά τις τελευταίες επτά εβδομάδες.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,32% στις 3.091,03 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η πτώση και για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο -0,34% και τις 10.423,29 μονάδες.
Με ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης επεκτάθηκε ο κλάδος υπηρεσιών της Κίνας για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία των Caixin και Markit, με τον δείκτη να επιβεβαιώνει τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.
Ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 52,9 μονάδες, έναντι 52,3 μονάδων για τον Μάρτιο του 2018, με τον δείκτη να παραμένει πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία χωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Οι υποδείκτες των νέων επιχειρήσεων και της στελέχωσης του κλάδου υπηρεσιών κατέγραψαν αμφότεροι άνοδο, καταδεκινύοντας την ενισχυμένη ζήτηση, μετά τη χαλάρωση που σημειώθηκε για δύο συνεχόμενους μήνες.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,58% στις 6.062,90 μονάδες, μετά από πέντε συνεχόμενες μέρες στις οποίες έκλεισε με κέρδη.
Στον αντίποδα, ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν επέστρεψε σε θετικό έδαφος, κλείνοντας στο +0,14% και τις 10.529,37 μονάδες, με τους κλάδους των ηλεκτρονικών ειδών και των ημιαγωγών να σημειώνουν άνοδο.
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία παρέμεινε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα κλειστός λόγω αργίας.
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους στις εντάσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ενεργειακή αγορά.
Συγκεκριμένα, το Brent ενισχύεται κατά +0,04% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 73,65 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% στα 68,45 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες Πέμπτη (3/5) η πλευρά του Ιράν κατέστησε σαφές ότι οι απαιτήσεις των ΗΠΑ για αλλαγή της πυρηνικής συμφωνίας είναι απαράδεκτες, ενώ αξιωματούχοι της χώρας τόνισαν ότι σε περίπτωση αποχώρησης της Ουάσιγκτον από τη συμφωνία, αυτή θα καταργηθεί πλήρως.
Οι επενδυτές ανησυχούν ότι ενδεχόμενη αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία και επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν θα μπορούσε να περιορίσει σημαντικά τις εξαγωγές της χώρας, δημιουργώντας έλλειμμα στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης