Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Ο μεγαλύτερος κερδισμένος του Brexit θα είναι η Φρανκφούρτη

Handelsblatt: Ο μεγαλύτερος κερδισμένος του Brexit θα είναι η Φρανκφούρτη
Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου CFA η γερμανική πόλη θα αποτελέσει την ευρωπαϊκή έδρα κορυφαίων τραπεζών
Το ινστιτούτο CFA, το οποίο είναι η ένωση διαχειριστών επενδύσεων, φρόντισε να πραγματοποιήσει μία δημοσκόπηση για το ποια πόλη θα είναι η πλέον ωφελημένη μετά το Brexit, καθώς σε αυτήν αναμένεται να «μετακομίσουν» αρκετοί χρηματοοικονομικοί όμιλοι.
Όπως τόνισε ο Gary Baker, επικεφαλής των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων της CFA, στη Handelsblatt το 85% των ερωτηθέντων βλέπουν τη Φρανκφούρτη ως τον μεγάλο νικητή από την Brexit.
Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου 2018 και σε αυτήν συμμετείχαν 974 ειδικοί.
Το αποτέλεσμα συγκρίνεται με μια μελέτη της S&P Global Market Intelligence, η οποία θεωρεί τη Γερμανία, την Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο ως τους κύριους ωφελημένους από το Brexit.
Σύμφωνα με τη S&P, περίπου 14 μεγάλες τράπεζες και χρηματοοικονομικές εταιρείες, όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan, η Daiwa Securities και η Citigroup, επιθυμούν να επεκτείνουν την παρουσία τους στη Γερμανία.
Συγκριτικά, 14 εταιρείες ς σχεδιάζουν επίσης να επεκταθούν στο Δουβλίνο και 12 στο Λουξεμβούργο.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Reuters σε119 χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, 5.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν από τη βρετανική πρωτεύουσα λόγω της Brexit.
Παράλληλα η Βρετανία ανησυχεί ότι το Λονδίνο θα χάσει τη γοητεία του για ταλαντούχους οικονομικούς επαγγελματίες.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των Βρετανών ερωτηθέντων στην έρευνα της CFA φοβούνται ότι οι βρετανικές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις θα έχουν περισσότερα προβλήματα με την πρόσληψη κορυφαίων διευθυντικών στελεχών.
 Και πολλοί μεσίτες υποθέτουν ότι θα είναι πιο δύσκολο να κερδίσουν χρήματα στο Λονδίνο.
Περίπου το 80% των παγκόσμιων διαχειριστών επενδύσεων αναμένουν ότι το Brexit θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αποδόσεις των επενδύσεων μέσω των χρηματοπιστωτικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τον Baker.
Οι απόψεις ποικίλλουν ως προς τον σχετικό αντίκτυπο στην Ευρώπη: το 36% προβλέπει χαμηλότερες αποδόσεις από το  Brexit, ενώ το 35% αναμένει ότι τα κέρδη θα αυξηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης