Τελευταία Νέα
Διεθνή

Angeloni (EKT): Πρέπει να εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους όταν αποφασίζουμε για τις τράπεζες

Angeloni (EKT): Πρέπει να εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους όταν αποφασίζουμε για τις τράπεζες
Η ΕΚΤ θα πρέπει να δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις οικονομικές και χρηματοοικονομικές παραμέτρους κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις τράπεζες της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Ignazio Angeloni
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις οικονομικές και χρηματοοικονομικές παραμέτρους κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις τράπεζες της Ευρωζώνης που βρίσκονται υπό την εποπτεία της, δήλωσε σήμερα (2/5/2018) ο Ignazio Angeloni, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
Όπως σχολιάζει το «Reuters», η ΕΚΤ πρέπει να εξισορροπήσει τους ρόλους της ως υπεύθυνης για την εκκαθάριση του τραπεζικού τομέα της Ευρωζώνης και ως αρχής που έχει ως καθήκον να ενισχύσει τον πληθωρισμό στο μπλοκ, ωθώντας τις τράπεζες να δανείζουν περισσότερα.
«Η ΕΚΤ πρέπει να αναπτύξει πιο συστηματικές αναλύσεις για τον ευρύτερο αντίκτυπο των μικροοικονομικών αποφάσεών της», δήλωσε ο Angeloni σε ομιλία στο Λονδίνο.
«Οι συνεργίες μεταξύ των δύο προσεγγίσεων πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως και οι λειτουργίες ανάλυσης της Τραπεζικής Εποπτείας της ΕΚΤ θα μπορούσαν να αναπτυχθούν περαιτέρω», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο Angeloni ανέφερε ότι, κατά την προσωπική του άποψη, οι τράπεζες πρέπει να προετοιμαστούν καλύτερα για την αύξηση των επιτοκίων, καθώς πολλά από τα εσωτερικά τους μοντέλα τείνουν να βασίζονται σε μειούμενα επιτόκια.
«Οι τράπεζες δεν είναι πλήρως προετοιμασμένες», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης