Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για FTSE 100 στο Λονδίνο - Αργία σε Φρανκφούρτη και Παρίσι

Οριακά κέρδη για FTSE 100 στο Λονδίνο - Αργία σε Φρανκφούρτη και Παρίσι
Με οριακά κέρδη έκλεισε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ κλειστές παρέμειναν οι αγορές σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο και Μαδρίτη
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (1/5/2018) το χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ κλειστές παρέμειναν οι αγορές σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο και Μαδρίτη, λόγω της αργίας για την Πρωτομαγιά.
Ειδικότερα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,15% και έκλεισε στις 7.520,36 μονάδες.


Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στη διαμάχη των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
Η μετοχή της ΒΡ σημείωσε άνοδο 1,8%, καθώς η πετρελαϊκή εταιρεία παρουσίασε μια σημαντική άνοδο 71% στα κέρδη α’ τριμήνου 2018, δεχόμενη ώθηση από τις υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο, καθώς και την αυξημένη παραγωγή.
Ειδικότερα, τα κέρδη της πετρελαϊκής εταιρείας, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, διαμορφώθηκαν στα 2,6 δισ. δολ., από 1,5 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τα αποτελέσματα να κρίνονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τα κέρδη να διαμορφωθούν στα 2,2 δισ. δολ.
Η μετοχή της Rio Tinto σημείωσε πτώση 0,8%, στον απόηχο της είδησης ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Αυστραλίας διεύρυναν μια έρευνα στην εταιρεία και σε δύο πρώην ανώτατα στελέχη της, σχετικά με μια φερόμενη μη αναγνώριση βλάβης στις επιχειρήσεις της στη Μοζαμβίκη.
Η μετοχή της Just Eat ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων, σημειώνοντας άνοδο 4%, καθώς η εταιρεία ανέφερε μια αύξηση 24% στις παραγγελίες της στο Ηνωμένο Βασίλειο για το α’ τρίμηνο του έτους και μια «εκτόξευση» στα έσοδά της κατά 49%.
Εν τω μεταξύ, τα κέρδη στον FTSE 100 παρέμειναν περιορισμένα στον απόηχο και των στοιχείων για τον μεταποιητικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου, που έδειξαν μια περαιτέρω πτώση για τον Απρίλιο του 2018.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,9 μονάδες - το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών - από 54,9 μονάδες τον Μάρτιο του 2018.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει η εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αποφάσισε χθες να παρατείνει έως την 1η Ιουνίου 2018 την προσωρινή εξαίρεση της ΕΕ, του Καναδά και του Μεξικό από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
Η ΕΕ ζητά, ωστόσο, τη μόνιμη και πλήρη εξαίρεση της από την επιβολή αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα.
«Η απόφαση των ΗΠΑ παρατείνει την αβεβαιότητα στην αγορά, που έχει ήδη επηρεάσει τις επιχειρηματικές αποφάσεις.
Η ΕΕ θα πρέπει να εξαιρεθεί πλήρως και μόνιμα από αυτά τα μέτρα, καθώς δεν δικαιολογούνται με όρους εθνικής ασφάλειας», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.
Μάλιστα, τονίζει ότι η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στους τομείς του χάλυβα και του αλουμινίου δεν προέρχεται από την ΕΕ.
Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier, απηύθυνε έκκληση για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ που θα τερματίζει την αβεβαιότητα σχετικά με τους δασμούς, που αποτελούν πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης