Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησε σε χαμηλά 17 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2018 - Στις 53,9 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Υποχώρησε σε χαμηλά 17 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2018 - Στις 53,9 μονάδες ο PMI
Οι υποδείκτες της παραγωγής, των νέων παραγγελιών και της απασχόλησης στον μεταποιητικό κλάδο κατέγραψαν σημαντική επιβράδυνση
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (1/5) στοιχεία της Markit, με τους υποδείκτες της παραγωγής, των νέων παραγγελιών και της απασχόλησης να καταγράφουν σημαντική επιβράδυνση.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,9 μονάδες, έναντι 54,9 μονάδων τον Μάρτιο του 2018, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών.
Παρά την επιβράδυνση που σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος, ο δείκτης παρέμεινε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση, για 21ο συνεχόμενο μήνα.
Τόσο η παραγωγή, όσο και οι νέες παραγγελίες σημείωσαν επιβράδυνση, καθώς η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών.
Σε ότι αφορά τις νέες εξαγωγές, ο σχετικός υποδείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών, με την πτώση στα ενδιάμεσα και επενδυτικά αγαθά να αντισταθμίζει την άνοδο που σημειώθηκε στα καταναλωτικά αγαθά.
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον μεταποιητικό κλάδο υποχώησε σε χαμηλά 14 μηνών, με τον τομέα των καταναλωτικών αγαθών να καταγράφει την πρώτη περικοπή θέσεων εργασίας από τον Φεβρουάριο του 2017.
«Η έναρξη του δεύτερου τριμήνου είδε τον μεταποιητικό κλάδο της Μεγάλης Βρετανίας να καταγράφει περαιτέρω απώλεια της δυναμικής του», σχολίασε ο διευθυντής της Markit, Rob Dobson, προσθέτοντας ότι αν και οι δυσμενείς καιρικές ευθύνονταν για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο «δεν υπάρχει καμία εξήγηση για την απογοητευτική επίδοση του Απριλίου».
«Με αυτούς τους ρυθμούς, ο κλάδος θεωρείται απίθανό να σημειώσει οποιαδήποτε βελτίωση, σε σχέση με τη στάσιμη επίδοση του πρώτου τριμήνου», υπογράμμισε ο διευθυντής της Markit.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης